Završen Mjesec hrvatske knjige u Suhopolju: Knjižnica Matija Gubec dobila novo ruho

Posljednjom od tri planirane aktivnosti povodom Mjeseca hrvatske knjige, suhopoljska KrEdA okupila je mnoštvo djece i roditelja. Suhopoljski mališani, polaznici programa „Vesela knjižnica“, kojeg subvencionira Općina Suhopolje imali su priliku sudjelovati u kratkoj radionici na temu Zaboravljenih pisama kroz koju su vodile nastavnice hrvatskog jezika iz OŠ Suhopolje Sanela Petrić i Ivančica Fett-Škvarić, ali i kreativnim i poticajnim aktivnostima koje su je pratile.

Uz asistenciju KrEdA volontera i voditeljicu programa „Vesela knjižnica“, Anju Fosić, djeca su oslikala vanjski zid Knjižnice i ukrasila ga motivima glagoljice, kao temom ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige. Svoje kreativne uratke s jednakim oduševljenjem izrađivali su suhopoljski predškolci, ali i učenici nižih i viših razreda OŠ Suhopolje.

– Ovom radionicom željelo se poučiti djecu kako sačuvati nacionalni identitet, sačuvati od zaborava glagoljicu kao staro hrvatsko pismo te njegovati i očuvati povijesnu, jezičnu i kulturnu baštinu – rekla je voditeljica radionice Ivančica Fett Škvarić.
Bila je ovo kruna obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, a prethodile su joj radionica izrade straničnika koju je vodila Martina Šaka te pričopričaonica koju je vodila Melita Schmitz.

– Uvjerena sam da će sve tri aktivnosti koje smo realizirali kroz tri tjedna Mjeseca hrvatske knjige dugo ostati u sjećanju naših malih korisnika i, nadamo se, budućih velikih čitača – Natalija Kožić Lukačević, predsjednica udruge Kreda. (www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”491136″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content