Župan Igor Andrović potpisao ugovor o rekonstrukciji i prenamjeni poduzetničkog inkubatora u Slatini

Župan Igor Andrović danas (utorak) je potpisao ugovor o rekonstrukciji i prenamjeni zgrade poduzetničkog inkubatora Slatina sa Zdenkom Markovićem, direktorom tvrtke Građenje Marković iz Grabića koja je izvođač radova te Antom Grubišićem, direktorom tvrtke Trinas Projekt d.o.o. Osijek koja će obavljati stručni nadzor. Vrijednost radova koji bi trebali biti gotovi do 1. srpnja 2019. godine iznosi 8. 670.570 kuna, dok je iznos za obavljanje stručnog nadzora 171.250 kuna. Projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvaća gradnju dva nova poduzetnička inkubatora u Pitomači i Orahovici, koji se već grade, te poduzetnički inkubator u Slatini. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć grada Orahovice i Općine Pitomača.

IMG 8485 Medium

IZGRADNJOM MREŽE INKUBATORA U VPŽ OTVORIT ĆEMO JOŠ OKO 130 NOVIH RADNIH MJESTA
– S potpisivanjem ovog ugovora zaokružujemo priču mreže poduzetničkih inkubatora, barem što se potpisivanja ugovora tiče. Što se tiče cjelokupne mreže poduzetničkih inkubatora u Pitomači, Orahovici i Slatini, ukupna vrijednost je nekih 30 milijuna kuna, a projektiranje je započelo u 2014. godini – rekao je tom prigodom župan Igor Andrović.

IMG 8490 Medium

-Projekt Poduzetničkog inkubatora u Slatini vrlo je značajan i za Slatinu i za Virovitičko-podravsku županiju, a moram napomenuti da će inkubator u Slatini biti nešto drugačiji nego su to inkubatori u Pitomači i Orahovici. Imat će 11 opremljenih prostora i zamisao je da bude kreativan poduzetnički inkubator sa zajedničkim izložbenim prostorom za proizvode svih stanara i poduzetnika. Bit će tu i prostor za zajedničku opremu, prostor za šivanje i krojenje, kreativni i multimedijalni studio te čajna kuhinja. Uz postojeće inkubatore, ovim u Slatini dobiti ćemo 48 poduzetničkih prostora za poduzetnike početnike što bi u konačnici značilo oko 130 novih radnih mjesta, a samim tim i novih tvrtki. Vjerujem da ćemo izgradnjom ovog poduzetničkog inkubatora dodatno potaknuti buduće poduzetnike na samozapošljavanje te da će ovaj inkubator u Slatini, kao i postojeći inkubatori, opravdati svaku kunu koju u njih uložimo te da će kao takvi biti važan faktor u razvoju gospodarstva i obrta na području naše županije – zaključio je župan Igor Andrović.

Na potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik župana Marijo Klement, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović te pročelnik Upravnog odbora za gospodarstvo, poljoprivredu i Europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok. (www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)
IMG 8489 Medium

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content