1. ŽNL Neizvjesna jesen, gužva na dnu tablice, Suhopolje najefikasnije, Bušetinu gledalo tri tisuće gledatelja

Odigrana je polusezona u 1. županijskoj nogometnoj ligi. Trostruki uzastopni prvak Suhopolje nalazi se na prvoj poziciji s 33 boda. Ljetos je u suhopoljskom klubu došlo do izmjena u upravi, igračkom kadru, a došao je i novi trener Mario Tolo, koji tijekom priprema nije imao na raspolaganju sve igrače, što se dijelom osjetilo na rezultatu. Suhopolje je izgubilo dvije utakmice, identičnim rezultatom 1:2 u Čačincima i Gornjem Bazju.

Drugoplasirana Mladost iz Čačinaca ima isti broj bodova. Čačinčani su malo posustali u drugom dijelu i također doživjeli dva poraza na gostovanjima u Bušetini i Lukaču. Postignutim rezultatima momčad trenera Velimira Treska ostaje najozbiljniji konkurent Suhopolju u borbi za naslov prvaka.

Na trećem je mjestu novak u ligi, Bušetina 1947. Dugo vremena bušetinska momčad bila je vodeća, no neočekivano su poraženi u Četekovcu, u posljednjih nekoliko kola zaradili su nekoliko poraza, tako da za vodećim momčadima zaostaju sedam bodova.

IMG 2268 Custom 1

U Lukaču su Miroslav Čor i Andreas Černeli složili kompaktnu momčad koja je svakom protivniku bila tvrd zalogaj. Uvjerljivo su poraženi u Suhopolju, Gornjem Bazju i Bušetini, dok su nesretno izgubili u Rezovcu. Na domaćem terenu samo im je Dinamo iz Četekovca uspio iščupati bod.

Zdenačka Sloga još je jedan novak u ligi koji je odigrao uspješnu polusezonu. Po imenima imaju jaku momčad koja može parirati svim protivnicima.

Bratstvo iz Gornjeg Bazja, nakon poraza u prvom kolu na svom terenu od Mladosti iz Čačinaca, napravilo je seriju odličnih rezultata, ali su u posljednja četiri kola malo posustali pa je na kraju momčad trenera Stjepana Pleše završila na šestom mjestu.

IMG 3187 Custom

Rezovac je pod palicom trenera Zlatka Vukovića krenuo furiozno. Nakon nekoliko kola došlo je do niza neuspjeha koji su u utakmici s Bušetinom 1947. kulminirali domaćim porazom 1:5. Otišli su trener Vuković i igrač Antonio Babec, a momčad koja je prošlu sezonu bila viceprvak, jesen je završila na sedmom mjestu.

U donjem su dijelu tablice momčadi koje svakim kiksom u drugom dijelu sezone mogu doći u zonu ispadanja iz lige.

Mladost 1930. iz Čađavice dolaskom Antonija Peroševića pobjegla je s dna. Dinamo iz Četekovca “na pogon” Darka Kokoške u više navrata iznenadio je favorite, nanio je prvi poraz Bušetini 1947. i jedini odnio bod iz Lukača.

Mikleuš je loše ušao u prvenstvo. U drugom je dijelu počeo postizati odlične rezultate.

Voćin je imao dosta problema s kompletiranjem sastava. Kada je trener Ivica Ević imao sve igrače na raspolaganju bili su nezgodni za sve protivnike, u suprotnom gubili su i od slabijih momčadi.

IGRAČE BODRILO 11 000 GLEDATELJA

Slavonija iz Sladojevaca sa solidnim igračkim kadrom nalazi se na posljednjem mjestu, koje bi trebalo osigurati opstanak u ligi.

Podravac iz Sopja, koji ove sezone zbog radova na svojem igralištu igra domaće utakmice u Novoj Šarovki, nalazi se na pretposljednjem mjestu. Tijekom prvenstva pokazali su solidnu kvalitetu i na proljeće će sigurno postizati bolje rezultate.

Na posljednjoj poziciji nalazi se Graničar iz Okrugljače, momčad koja je imala najviše problema s igračkim kadrom. U nekoliko navrata ni sreća ih nije pomazila. Izgubili su već gotovo osvojene bodove. Morat će se bitno pojačati ako žele zadržati prvoligaški status.

Tijekom jeseni, utakmice je gledalo gotovo jedanaest tisuća gledatelja. Najvjernije navijače ima Bušetina 1947., koju je gledalo gotovo tri tisuće gledatelja.

okr 3 Custom

Najefikasniji napad imalo je Suhopolje postigavši 62 zgoditka, dok je Graničar iz Okrugljače postigao samo deset. Isti klubovi su vodeći i u obrani. Suhopolje je primilo samo 13 zgoditaka, dok je graničar iz Okrugljače primio 47 zgoditaka.

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content