ADVENT U PALAČI Paljenjem svijeće nade i božićne gradske rasvjete Virovitica započela ovogodišnju blagdansku priču

U toploj i blagdanskoj atmosferi Palače Pejačević u Virovitici zapaljena je prva adventska svijeća, svijeća nade koja nas podsjeća da Gospodin dolazi. Skladbom “Tiha noć” koju je otpjevala Ana Filipović u pratnji Perice Mihaljevića, puštanjem balona “dobrih želja” i paljenjem gradske božićne rasvjete Virovitica je službeno ogrnula svoje blagdansko ruho.

 

MG 0144

Poput pravog adventa, kakav je onaj u velikim gradovima, posjetitelji su mogli uživati u germknedlama, fritulama, medenjacima, kao i delicijama s Mikeškog jestvenika te neizostavnom kuhanom vinu i čaju. Blagdansko ozračje upotpunili su svojim nastupom i polaznici Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica pod mentorstvom Dijane Sulimanac, zbor Katoličke osnovne škole pod vodstvom Irene Maras i uz pratnju Maria Večerića te kvartet saksofona GŠ Jan Vlašimsky.

MG 0223

Advent u Palači otvorio je gradonačelnik Ivica Kirin svima poželjevši da blagdane provedu u zajedništvu i miru.
– Želim svim građanima i gostima da advent dožive u pravom smislu riječi, kroz radost, mir i ljubav. Želim da svi zajedno uživamo u najljepšim danima godine. Sad nam je prilika da se posvetimo jedni drugima i da iskoristimo ovo blagdansko vrijeme za obiteljsko druženje, a zaboravimo na stres i obaveze – poručio je gradonačelnik Kirin.

MG 0102

Svečanost prve adventske večeri svojim koncertom dodatno je naglasio Kvartet Artes. Advent u Palači samo je jedan od 63 događaja koje su u okviru manifestacije “Prosinac u gradu” pripremili Grad Virovitica i Turistička zajednica Grada Virovitice. Direktorica Turističke zajednica, Katarina Đurđević, pozvala je građane da se uključe u brojne događaje koje će se održati tijekom ovoga mjeseca, od kulturnih do zabavnih i sportskih.

MG 0401

I ove godine proslavi adventa priključile su se i članice Lions cluba Vereucha. Ove godine akcijom “Srce dobrote” prikupljaju priloge za kupnju darova djeci članova Organizacije slijepih Virovitičko-podravske županije. Kao dar za dobrovoljni prilog, građanima su pripremile rukotvorine koje su izrađivale na svojim kreativnim radionicama. Tako se na štandu moglo pronaći mnoštvo božićnih ukrasa, decoupage kuglica, privjesaka, ukrasnih boca i adventskih vijenaca.

IMG 20181202 182911

Događanja i aktivnosti u sklopu “Prosinca u gradu” tek su počele, OVDJE pogledajte što vas sve očekuje do paljenja slijedeće adventske svijeće i novog čarobnog druženja u prekrasnom bajkovitom dvorištu Palače Pejačević. (www.icv.hr, žđl, ml; foto: M. Rođak)
[g-gallery gid=”494061″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content