BIJELI BOŽIĆ ILI JUŽINA? Pogledajte što nas očekuje

U danima pred nama očekujemo osjetniji porast temperature zraka, a Badnjak i Božić i ove će godine obilježiti iznadprosječna toplina.

Tijekom četvrtka očekujemo nove oborine. Zahvaljujući zatopljenju u višim slojevima atmosfere oborine koje očekujemo u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima neće biti u obliku snijega, već na granici kiše i snijega. Velika je vjerojatnost kiše koja se smrzava pri dodiru s hladnim tlom i predmetima, stoga se oprezno krećite, a posebice oprezno u vožnji.

Jutarnje temperature zraka očekujemo od -6°C do -3°C, a najviše dnevne od 0°C do 2°C. Vjetar slab južnih smjerova. Osim na mogućnost poledice, tijekom četvrtka bi valjalo upozoriti na smanjenu vidljivost zbog mjestimične magle ili sumaglice.

Od petka „napada“ južina. Postojeći snježni pokrivač naglo će okopniti i do subote se u nižim predjelima u potpunosti nestati. Viši predjeli gdje trenutno ima od 15 do 30 cm snijega do nedjelje bi mogli uživati u snježnoj bjelini. Tako da će i ove godine snježno bijeli Božić izostati.

Uz više oblaka neka ne iznenadi gdje koja kišna kap. Tijekom Badnjaka je sve izglednije novo pogoršanje vremena i kiša, dok bi se na Božić trebalo zadržati suho. Temperature zraka iznadprosječno visoke. Jutarnje očekujemo od -2°C tijekom petka, do 6°C ili koji stupanj više tijekom subote i nedjelje. Najviše dnevne od 5°C tijekom petka, do 12°C tijekom subote. Vjetar slab do umjeren, na udare i umjereno jak južnih i jugozapadnih smjerova. (www.icv.hr, kp; foto: M. Lukačić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content