BOŽIĆNI KONCERT Contesse i Artes koncertom u duhovnom ozračju oduševili publiku u Špišić Bukovici

U duhovnom i blagdanskom ozračju jučer (subota) je uživala publika u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici gdje je održan 6. Božićni koncert u organizaciji Općine Šp. Bukovica. Ove godine nastupili su Vokalni ansambl Contessa iz Suhopolja i kvartet Artes iz Virovitice, a publiku su počastili prekrasnim repertoarom, od modernih do duhovnih pjesama, kao i onih koje nas podsjećaju na ljepotu ovog doba godine, a to su prigodne blagdanske pjesme.

Tako su Contesse ovu zimsku i gotovo čarobnu večer započele s Ave Mariom, te nastavile sa Zdravo Djevice, U Betlehemu… U duhovnom tonu nastavio je i Artes započevši svoj dio koncerta s pjesmom Jer ti si predivan Bog, potom su a capella otpjevali Zdravo budi mladi kralju, te nastavili sa Srce predajem ti i You raise me up.

IMG 20181215 190607

Pod vodstvom Irene Maras suhopoljske Contesse u drugom djelu koncerta oduševile su s Tri kralja jahahu, Rodio se Bog i čovjek, ali i Let it be te još nekoliko. Nešto moderniji repertoar potom je izveo Artes, započevši sa Samo je ljubav tajna dvaju svjetova.

Za kraj ove tople zimske večeri Contesse i Artes su se udružili te Betlehemsku svetu noć kroz stihove donijeli u crkvu i veličanstveno završili još jedan tradicionalni božićni koncert u Špišić Bukovici.

U koncertu je uživao i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, kao i župnik fra Silvio Šćepanović koji je na početku koncerta pozdravio sve prisutne te im poželio da uživaju u koncertu što zasigurno i jesu. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”497785″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content