ČAĐAVICA Na 11. sjednici Općinskog vijeća usvojen rebalans proračuna od 10,5 milijuna kuna

Općinski vijećnici Općine Čađavca danas (četvrtak) su održali posljednju sjednicu Općinskog vijeća za 2018. godinu na kojoj je usvojen rebalans proračuna.

– Danas smo održali 11. sjednicu Općinskog vijeća na kojoj smo usvojili rebalans proračuna Općine Čađavica za 2018. godinu sa svim popratnim točkama koje su se trebale izglasati u ovoj godini, te smo time završili ovu proračunsku godinu. Rebalans i proračunska godina za Općinu Čađavica završila je sa 10,5 milijuna kuna i moram reći da je to rekordni proračun što se tiče naše Općine otkad postoji. Moram naglasiti da je općinski proračun veći i zbog jedne odluke Vlade Republike Hrvatske iz 2016. godine, kad smo kao jedinica lokalne samouprave dobili i porez na dohodak u visini od 60%. To je za nas veliki prihod koji se ostvaruje svaki mjesec i koji nam je omogućio da možemo više stvari planirati i organizirati. Izuzetno me veseli što nema ni jedne ideje koja se rodila, što se tiče djelokruga rada Općine, u svakom mjestu naše općine da nije realizirana, od infrastrukture i socijale, do potpora učenicima, studentima, udrugama, vatrogascima, školi…, kao i izgradnje ambulante koju ćemo sutra otvoriti, a sve je to vezano uz sredstva koja smo mogli izdvojiti iz općinskog proračuna – rekao nam je općinski načelnik Mirko Rončević.

Poslije 11. sjednice Općinskog vijeća pripremljen je prigodni domjenak za vijećnike, djelatnike Općine, djelatnice s projekta ”Zaželi-Općina Čađavica”, predsjednike mjesnih odbora i udruga s područja općine Čađavica te nekoliko izvođača radova koji su prošlu godinu radili na području općine. (www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)[g-gallery gid=”499992″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content