Dora Međimorec u Komisiji za ravnopravnost spolova Hrvatskog olimpijskog odbora

Komisija za ravnopravnost spolova u sportu Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Središnji državni ured za šport (SDUŠ) i Ured za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske u zagrebačkom hotelu Panorama organizirali su IX. seminar za koordinatorice za ravnopravnost spolova u sportu pod nazivom “Rodni stereotipi u sportu”.

U iznimno sadržajnom programu seminara bilo je desetak prezentacija i izlaganja, a otvorila ga je čelnica HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu i dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden na temu o rodnim stereotipima i mitovima u sportu.

O ženama kao prioritetu nacionalne politike za ravnopravnost spolova govorila je Helena Štimac Radin, a o praktičnom aspektu ravnopravnosti spolova i sporta Višnja Ljubičić, hrvatska pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Odgovor na pitanje: možemo li bolje?, ponudila je kroz svoje izlaganje dopredsjednica HOO-a Sanda Čorak, dok je ravnateljica Hrvatskog športskog muzeja Danira Bilić govorila o ravnopravnosti spolova iz konteksta ustanove kojoj je na čelu.

dora Custom
foto: čitatelj

Tajnica sportske zajednice Virovitičko podravske županije Dora Međimorec mag. cin., izabrana je za jednu od koordinatorica Komisije za ravnopravnost spolova Hrvatskog olimpijskog odbora. Ona će promicat ravnopravnost spolova u sportu, uključivanje i zadržavanja žena u sportu te poticanje zapošljavanja žena na rukovodećim pozicijama u strukturama sporta u Virovitičko-podravskoj županiji i Hrvatskoj.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content