ETNO SELO U BLAGDANSKOM RUHU Na imanju obitelji Marković zapaljena prva adventska svijeća

Već treću godinu na imanju obitelji Marković u Lugu Gradinskom na poseban se način dočekuje rođenje Kristovo. Veliki adventski vijenac, četrdeset kućica koje čine selo Bilivode, kao i kućica za igranje, vrtuljak, klackalice, ljuljačke te izložba starina i fotografija s prijašnjih adventa, i ove su godine privukle brojne posjetitelje na paljenje prve adventske svijeće u Lugu Gradinskom.

 

thumbnail IMG 20181202 163735

Nakon svečanog paljenja svijeće nade i otpjevanih prigodnih blagdanskih pjesama, vlasnik imanja Jozo Marković pozvao je sve da se zagriju uz čašicu kuhanog vina i čaja, da se okrijepe ukusnim lepinjama i kolačima te da uživaju u božićnom duhu na ovom obiteljskom imanju.

IMG 20181202 164143

– I ove godine su na našem imanju pripremili mali i skromni advent te pozivam sve ljubitelje i vjernike da se odazovu. Ulaz je besplatan, a sljedećih nedjelja bit će još raznih sadržaja – kaže skromni Jozo te najavljuje da će prigodom paljenja druge adventske svijeće kod njega gostovati i Konjogojska udruga Sokol iz Andrijaševaca i Tamburaška grupa D2, a bit će i paprikaša i fišpaprikaša. Osim brojnih lampica i bogatog sadržaja tu su i domaće životinje – golubovi, zečevi, psi, magarac, poni konji koje djeca mogu i jahati te brojne druge.

IMG 20181202 163058

– Zahvaljujem se svima koji su pomogli da se napravi ovo malo selo – Bilivode i da se ovdje okupimo i uživamo u ovoj obiteljskoj i blagdanskoj atmosferi – rekao je Jozo te svima poželio da blagdane provedu u miru, božjem stanju i blagoslovu. (www.icv.hr, žđl, Foto: M. Lukačić, Ž. Đaković Leš)

[g-gallery gid=”494004″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content