POZNATE FACE, GDJE SU I ŠTO RADE? Knjižničarka Mirjana kreativcima preporučila savršenu knjigu

Na Radiju Virovitica ovog se tjedna pojavila nova rubrika “Poznate face, gdje su i što rade?”, a jedna od gošći putem telefonske veze bila je i Mirjana Kotromanović, voditeljica Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, inače veliki stručnjak pisane riječi.

Ovim putem u opuštenom razgovoru svim slušateljima Radija Virovitice preporučila je priručnu knjigu Maje Jurin koja je izašla u prosincu 2017. godine, a zove se “Zimski kreativni kutak”, u kojoj se mogu pronaći zimske ideje za velike i male kreativce.

zimski kutak velika Custom

-Knjiga je podijeljena na 11 poglavlja i u njoj možemo saznati kako napraviti “snijeg u kuhinji”, pahuljice padalice, božićno drvce… Svakako knjiga uz koju se može provesti korisno i sadržajno vrijeme u ove zimske dane, a s obzirom da je predblagdansko vrijeme, idealna je prilika da naučimo kako napraviti ukrase za naše božićno drvce. Čitamo, zabavljamo se, a usput i učimo. Knjiga se može posuditi i na dječjem odjelu i odjelu za odrasle jer imamo nekoliko primjeraka – rekla je Mirjana Kotromanović.

Kao i svake godine, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica aktivno se uključila u manifestaciju “Prosinac u gradu”.

-Treba istaknuti predstavljanje knjige našeg domaćeg autora Zlatka Erjavca pod imenom “Žene vole pametne muškarce”, koje će se održati 14. prosinca, a što se tiče Dječjeg odjela i igraonice održali smo već nekoliko radionica. Tako smo 3. prosinca imali “Božićne dekoracije”, iznimno posjećenu radionicu u suradnji s vanjskim suradnicima. Posebno želim naglasiti “Božićnu pričaonicu” koja će se održati 17. prosinca u 17 sati, u kojoj će dječja Božićna vilenjakinja i baka Mraz pričati djeci božićne priče, a ona djeca koja sama odluče pročitati ili ispričati priču dobit će i poklon – zaključila je Kotromanović koju je Radio Virovitica nagradio glazbenom željom, a izabrala je pjesmu “Korak od sna”, u izvedbi Prljavog kazališta.

Voditelj ove nove i zanimljive emisije na radiju je Zoran Veles.

(www.icv.hr, ts)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content