FOTO: “PJEVAJ MALI BOŽIĆU” U Zavičajnom muzeju Slatina otvorena izložba božićnih jaslica

U Zavičajnom muzeju Slatina otvorena je izložba pod nazivom ”Pjevaj mali Božiću”. Uvod otvaranju izložbe bila je pjesma ”Pjevaj mali Božiću” po kojoj je i nazvana sama izložba, a koju je izveo Dječji zbor Župe sv. Josipa pod vodstvom vjeroučiteljica.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Slatina Dragica Šuvak u uvodu je pozdravila sve prisutne i ukratko predstavila okupljenim posjetiteljima kako je nastala ideja oko organizacije same izložbe. Pozdravila je i goste koji su ujedno, svatko na svoj način, sudjelovali u kreiranju same izložbe, časnu sestru Pavku Dujmović, vlč. Mladena Štirina i vlč. Dragana Hrgića.

IMG 1996

Na izložbi koja se može pogledati do 12. siječnja 2019. godine u Zavičajnom muzeju Slatina, priliku izložiti svoju viziju jaslica i malog Isusa dobile su i slatinske osnovne i srednje škole te slatinski dječji vrtići.

Nakon otvaranja izložbe, tradicionalni običaj ”Kriskindle” uprizorila su djeca iz Osnovne škole Josipa Kozarca, Područne škole Sladojevci koje je pripremila učiteljica Višnja Bujanić, a prema zapisima njezine majke Milke. Svečarski ugođaj izložbi dala je i Gradska glazba Slatina koja je na izlasku u hodniku muzeja s nekoliko skladbi ispratila sve posjetitelje. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

IMG 2028 1[g-gallery gid=”498322″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content