Grad Virovitica i u ovoj školskoj godini provodi projekt školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

Kako bi se svoj djeci omogućili jednaki uvjeti obrazovanja, Grad Virovitica provodi i projekt školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva.

Odlukom o financiranju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, za projekt „Odrastimo jednako – faza III“ u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2018. – 2019.)“, odobreno je 230.630,24 kune.

Projektom je osigurana besplatna školska prehrana za ukupno 225 učenika osnovnih škola Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor, kojima je osnivač Grad Virovitica. Svrha projekta je pružiti adekvatnu nefinancijsku pomoć u vidu podjele hrane djeci osnovnih škola koja su u riziku od siromaštva.

– Riječ je o ranjivim skupinama, koje će uvijek imati našu maksimalnu pomoć. Prepoznali smo ih zahvaljujući iznimno dobroj suradnji sa školama i taj ćemo projekt svakako provoditi i dalje – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Prijavitelj projekta je Grad Virovitica s partnerima, Osnovnom školom Ivane Brlić-Mažuranić i Osnovnom školom Vladimir Nazor. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije, izradila ga je Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom i partnerima. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content