Gradonačelnik Ivica Kirin: Iza nas je godina velikih projekata koji će Virovitici dati novo lice

Bliži nam se kraj 2018. godine pa smo gradonačelnika grada Virovitice, Ivicu Kirina, pitali po ćemu će pamtiti ovu godinu.

– Godina na izmaku na području grada Virovitice definitivno je bila godina velikih, infrastrukturnih projekata koji će Virovitici dati novo lice. Nastavili smo s provedbom našeg najznačajnijeg projekta vrijednog preko 80 milijuna kuna, obnovom dvorca Pejačević i Gradskog parka koji sada već poprimaju svoj konačan izgled.

Vjerujemo da će novouređeni Gradski park i dvorac sa svojim stalnim postavima, kulturnim i zabavnim događanjima biti atraktivan turistički proizvod, što nam je u konačnici i cilj.

coor radovi 10

Ove godine započeli smo s još jednim dugoočekivanim projektom, a riječ je o izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane. Obnovili smo virovitički Mali park koji je sada postao prava zelena oaza za odmor i rekreaciju, a pomalo privodimo kraju i radove na energetskoj obnovi naših odgojno-obrazovnih ustanova.

Osim toga, kako bi olakšali zaposlenim roditeljima, u vrtić smo uveli poslijepodnevni rad, što se također financira europskim sredstvima, a od početka nove godine u planu je i produženi boravak u školama kojima je Grad osnivač, odnosno u Osnovnoj školi Ivane Brlić – Mažuranić i Osnovnoj školi Vladimir Nazor. Također, odobren nam je projekt izgradnje nove Područne škole u Čemernici te Dječjeg vrtića u naselju Sveti Đurađ. Projekti poput ovih iznimno su nam važni jer nam je cilj našim najmlađima omogućiti što kvalitetnije i suvremenije uvjete obrazovanja.

NASTAVAK ULAGANJA

Tu su i brojni županijski projekti na području grada Virovitice poput dogradnje i opremanja dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, izgradnje hale za sajam Viroexpo, Tehnološko inovacijski centar, kao i privatne investicije: Dom za starije i nemoćne osobe Baturina, A&A Bioenergy Viro, Tvornica dobre hrane…

U godini koja je pred nama nastavljamo s provedbom jednog od najvećih projekata na području Virovitice i cijele Virovitičko-podravske županije. Riječ je o projektu Aglomeracija Virovitica, odnosno gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za koji je trenutno u tijeku postupak javne nabave. Nadalje, u planu je početak radova na uređenju prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, gradnja nerazvrstanih cesta u zoni Antunovac, spojne ceste Gajeve i Vinkovačke ulice, izgradnja novog sportsko-rekreacijskog centra unutar kojega bi se smjestili bazeni i gdje ćemo osigurati dodatne sadržaje za rekreativce, zatim uređenje Doma branitelja, nove ceste, nogostupi, parkirališna mjesta, dječja igrališta…

Također, očekuje nas i niz projekata energetske obnove koji su prijavljeni u suradnji s našom Razvojnom agencijom VTA, a među kojima su obnova zgrade Centra kulture, Gradskog društva Crvenog križa, Sportske zajednice, Područne škole u Milanovcu, zgrade Streljane te mjesnih domova u našim prigradskim naseljima.

Ono što nam je posebno drago jest to da naš strateški projekt Brza cesta D12 do Zagreba više nije samo politička ideja. Naime, sukladno osiguranim sredstvima u proračunu Hrvatskih cesta, u tijeku je evaluacija ponuda te će napokon biti odabran izrađivač projektne dokumentacije, a 2021. godine konačno očekujemo i početak radova.

Nastavljamo ulagati u infrastrukturu, gospodarstvo, kulturu i znanost, a sve na dobrobit naših stanovnika – rekao je gradonačelnik Kirin. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content