Gradonačelnik Kirin sa suradnicima uručio mališanima i tetama u vrtiću „Kutije pune osjećaja”

Da je važno da djeca od malih nogu usvajaju vještine poput međuljudskih odnosa, suradnje, dijeljenja i moralnog rasuđivanja kako bi se razvio osjećaj vrijednosti, itekako su svjesni u Gradu Virovitici i Dječjem vrtiću Cvrčak.

Grad je stoga, kako bi se pomoglo mališanima da se snađu u svijetu emocija, za virovitički Dječji vrtić nabavio „Kutije pune osjećaja“, zbirke edukativnih materijala (karte, maske, lutkice od papira…) i upute za rad sa djecom rane i predškolske dobi u poticanju i razvoju socio-emocionalnih vještina i kompetencija.

„Kutije pune osjećaja“ su mališanima vrtićkih skupina Tintilinići, Aviončići, Hopsići i Limači danas, 11. prosinca, u društvu ravnateljice Sandre Moslavac, uručili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicima, Damirom Marenićem i Vlastom Honjek – Golinac.

Šarena „Kutija“ oduševila je mališane koji su odmah prionuli u istraživanje njenog sadržaja.

Temeljna svrha „Kutije pune osjećaja“ je pomoći djeci u upoznavanju s onim što se u njima događa. Karte, maske i lutkice od papira pomažu im da kroz igru prepoznaju, prihvate, imenuju i razlikuju svoje emocije, kao i emocije drugih, što je u velikom opsegu i preventivna mjera koja može spriječiti pojavu socio-emocionalnih problema. (virovitica.hr, foto: M. Bašić)

[g-gallery gid=”496446″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content