Hala Viroexpa bit će prvi završeni razvojni projekt u sklopu Programa Slavonija, Baranja i Srijem

Sredinom rujna, u Belom Manastiru su potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpisali ugovor o građenje Multifunkcionalne građevina za poljoprivredu i gospodarske manifestacije u Virovitici – buduće hale međunarodnog sajma Viroexpo, koja se financira sredstvima Ministarstva poljoprivrede.

Prema riječima župana Androvića, upravo će hala Međunarodnog sajma Viroexpa biti prvi završeni razvojni projekt Programa Slavonija, Baranja i Srijem.

savjet za slavoniju pakrac 31 Custom
foto: K. Toplak

– Radovi idu prema planu, a zahvaljujući potpori Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede, u Virovitici će se od 15. do 17. ožujka održati 24. Međunarodni sajam u novoj hali Viroexpa – rekao je Andrović, pozvavši nazočne na sajam koji slovi za tri najbolja i najveća gospodarska sajma u Hrvatskoj i jedan je od najvećih brendova Virovitičko-podravske županije.

y3nbpuox Custom
foto: K. Toplak

U okviru ovog projekta rekonstruirat će se postojeća građevina, koja je dio kompleksa do sada korištenog u vojne svrhe, s ciljem uspostave multifunkcionalnog zatvorenog i natkrivenog prostora za održavanja raznih poljoprivrednih i gospodarskih te drugih sličnih manifestacija, kako bi se potaknula promocija poljoprivrede i poljoprivrednih proizvoda te drvno-prerađivačke industrije.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content