IVANA ĆAVARUŠIĆ Pomaganje drugima ju ispunjava, prošle godine ostvarila najveći broj volonterskih sati

Svoje slobodno vrijeme i trud već dvije godine Ivana Ćavarušić nesebično ulaže u pomaganje drugima, odnosno u volontiranje za Crveni križ u prikupljanju namirnica ispred trgovačkih centara za Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“. U želji da pomogne drugima, Ivana je počela volontirati na samom početku formiranja ove Socijalne samoposluge u Virovitici, a prošle godine ostvarila je 36 volonterskih sati, najviše od svih u toj godini.

– Kada se formirala socijalna samoposluga nije bilo volontera koji su bili potrebni da bi se ona održala pa se prva u to uključila Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ i ja s njima – priča nam Ivana, čiju je predanost i solidarnost prepoznao i Hrvatski crveni križ koji joj je prošlog tjedna uručio jubilarnu zahvalnicu. No, osim što tako pomaže drugima, kaže da time na neki način pomaže i samoj sebi.

IMG 0133 1

– Volontiranje me ispunjava i osjećam se bolje kada znam da sam nekome pomogla – ističe Ivana koja sudjeluje na gotovo svakoj akciji za Socijalnu samoposlugu, a koje se održavaju barem jednom mjesečno. Također, volontiranje me na svojstven način i oplemenjuje, a osobito kada vas netko iznenadi svojom humanošću i postupcima, poručuje. Takvom velikom djelu na jednoj akciji svjedočila je i sama kada je gospođa koja je htjela ostati anonimna, volonterima, odnosno korisnicima Socijalne samoposluge, poklonila puna kolica namirnica i potrepština.

IMG 0130

– Gospođa je napunila kolica u vrijednosti gotovo tisuću kuna. Ljudi najčešće daju dvije, tri stvari, a ona nam je ostavila puna kolica. Bile smo šokirane i ugodno iznenađene – uzbuđeno nam priča Ivana, ali priznaje da ponekad imaju i neugodnih iskustava. Najčešće je to iz nevjerice i bojazni da to nije za potrebite, ali sve se namirnice broje i bilježe te sigurno stignu na prava vrata, naglašava ova predana volonterka. (www.icv.hr, žđl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content