IZVOZ JE KLJUČAN FAKTOR ZA RAZVOJ U Zagrebu održana 10. sjednica skupštine Hrvatske gospodarske komore

U Središnjici Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, 12. prosinca održana je 10. sjednica Skupštine HGK.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je, na 10. sjednici Skupštine HGK, istaknuo da je gospodarsko ozračje i dalje pozitivno, te se 2019. godina očekuje s optimizmom, ali su potrebne veće stope rasta, zbog konkurencije koja neće čekati.

Izvoz je okarakterizirao kao ključan faktor razvoja gospodarstva, jer je Hrvatska premalo tržište da bi se oslanjali na uspjeh baziran na unutarnjem tržištu.

Predsjednik HGK Luka Burilović je istaknuo i da se HGK ozbiljno okrenula digitalnoj transformaciji te da kroz projekt Digitalna komora planira postati prva potpuno digitalizirana institucija u ovom dijelu Europe, čime će približiti svoje usluge članicama i uštedjeti im vrijeme i novac.

U cilju podrške hrvatskim gospodarstvenicima u razvoju međunarodne razmjene i osvajanja inozemnih tržišta, uz dosadašnja predstavništva HGK tijekom 2019. godine planira otvoriti još tri predstavništva u Beču, Münchenu i Milanu.

20181212 115453 Custom
foto: HGK-ŽK Virovitica

Planirane su dvadeset i dvije dolazne delegacije te 16 odlaznih delegacija.

Organizira se nastup članica na 249 promo-manifestacija, od čega na devedeset jednom značajnijem međunarodnom sajmu, trideset pet sajmova u RH i 123 ostale promo-manifestacije.

Na sjednici su prihvaćeni dokumenti financijskog poslovanja Hrvatske gospodarske komore: izmjene i dopune Financijskog plana HGK za 2018. godinu, prijedlog odluke o financiranju i financijski plan Hrvatske gospodarske komore za 2019. godinu, program rada HGK za 2019. godinu, te prijedlog Plana izmjena i dopuna Plana gospodarenja nekretninama Hrvatske gospodarske komore i prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o ustrojstvu Arbitražnog suda pri HGK, a objavljene su i presude Suda časti pri HGK.

Sjednici su prisustvovali i članovi Skupštine s područja Virovitičko-podravske županije: Ivan Slamić, predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica i direktor Tvina Virovitica i Rajko Stilinović, član Gospodarskog vijeća, predsjednik Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja HGK – Županijske komore Virovitica i direktor Crominga Pitomača.

Uz članove Skupštine, sjednici su prisustvovali i direktori Sektora i županijskih komora, a među njima i Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica.

(HGK-ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content