LAVOVSKI ODRAĐEN POSAO Tvin Virovitica do vrijednog boda, zaigrala Maja Kožnjak

Tjedan prije odigravanja utakmice polusezone između Bjelovara II i Tvin Virovitice protekao je burno u virovitičkom rukometnom drugoligašu.

S jedne strane Tamara Hudoletnjak se vratila ozlijeđena s okupljanja juniorske reprezentacije te prva “vedeta” Lavice nije trenirala cijeli tjedan. S druge strane uprava kluba uložila je svu snagu, kako bi ojačala igračku konkurenciju. Nekoliko sati prije odlaska u Bjelovar za klub je registrirana reprezentativka Maja Kožnjak, koja je odlučila privremeno pomoći klubu u kojem je ponikla, u borbi za naslov prvaka u drugoj ligi.

Kada su virovitičke rukometašice istrčale na teren bjelovarske dvorane srednjih škola doimalo se sve idealno. U sastavu su bile obje reprezentativke, Tamara Hudoletnjak i Maja Kožnjak. Međutim na zagrijavanju se ozlijedila prva vratarka Iva Blažević, što je pomalo šokiralo gostujuće igračice, ali ju je u igri vrhunski zamijenila Iva Biuk.

Obje ekipe u utakmicu su ušle s respektom. Igračice su teško pronalazile put do mreže. Domaće rukometašice su povele 2:0, ali su ih gošće ubrzo sustigle i prestigle vodeći u nekoliko navrata s jednim zgoditkom prednosti (3:4, 4:5). Domaće ponovno preuzimaju kontrolu utakmice i na odmor odlaze s prednošću 10:7. Za gošće je to bio odličan rezultat jer su u prvih trideset minuta imale 19 promašaja.

U drugom dijelu Bjelovarčanke vode u dva navrata četiri zgoditka prednosti (13:9 i 14:10). Lavice se ne predaju i polako sustižu prednost domaćeg sastava i utakmicu ponovno dovode u egal (15:15, 16:16, 19:19 i 20:20). Pred sam kraj gošće iz Virovitice su u prednosti 21:20, ali čine pogreške i Bjelovar vodi 22:21. Nešto manje od dvije minute prije kraja virovitičke rukometašice imaju napad. Lopta za izjednačenje je u rukama Lorene Hrvoić, ali ne pogađa mrežu.

Lopta je u rukama igračica Bjelovara: domaći navijači već slave pobjedu. Lukava Nika Deskar iskrsla je niotkud i krade loptu. Istrčala je kontru i zakucavši loptu u mrežu poravnala rezultat na 22:22. Preostalih deset sekundi bilo je nedostatno domaćim igračicama za promjenu rezultata.

Virovitičke Lavice usprkos svim nevoljama osvojile su vrijedan bod, kojeg su na kraju radosno proslavile. Svaka igračica koja je ušla u igru dala je dio sebe u osvojeni bod. Posebno su se istakle Iva i Maja Biuk, ozlijeđena Tamara Hudoletnjak, koja je odigrala jednu od svojih najboljih utakmica, u drugom dijelu sigurna Nika Deskar, lucidna Tanja Đud…. Sa igračicama na terenu zajedno je disala klupa i malobrojni navijači na tribini, koji su u pojedinim trenucima nadjačali dobro popunjenu bjelovarsku dvoranu.

Tvin Virovitica: Devald, Hrvoić, Jezerčić, Veršec 2, Đud 4, Kožnjak 1, Hudoletnjak 6, Maja Biuk 4, Blažević, Medved, Zupčić, Prpić, Deskar 5, Oštrić, Miklić i Iva Biuk 15+0. Trenerica: Zdenka Premužić.

Sedmerci

Isključenja: 8 minuta (Veršec, Đud, Hudoletnjak i Miklić po dvije minute).

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content