MIR I DOBRO Policijski službenici PP Slatina upoznali učenike OŠ E. Kumičića Slatina s opasnostima uporabe pirotehničkih sredstava

Od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine traje provođenje preventivne akcije „Mir i dobro“ koju organizira Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Svrha provođenja ove tradicionalne akcije je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, te ostalih ubojitih sredstava.

IMG c3cd68acc48b6886527f299dc909f5ac V
Foto: OŠ E. Kumičića

Akcija se provodi već dugi niz godina, točnije od 1993. godine, na nivou cijele Republike Hrvatske, a sve s ciljem da bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, te da bi se povećala opća sigurnost građana i postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira. Kako bi što zvučnije proslavili nadolazeće blagdane, velik broj građana u slobodnoj će prodaji nabavljati petarde, rakete i druga pirotehnička sredstva, te njima iskazivati svoje veselje, a naročito se to odnosi na ljude mlađe životne dobi, naše učenike.

IMG 20181220 131449
Foto: OŠ E. Kumičića

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, s ciljem prevencije uporabe pirotehničkih sredstava, 20. prosinca ugostila je policijske službenike PP Slatina, Željka Lukačeka i Stjepana Srednoselca. Oni su učenicima sedmih razreda škole edukativnim predavanjem prenijeli važne informacije o opasnostima koje prijete nepravilnom uporabom pirotehničkih sredstava, te o razdobljima u kojima se pirotehnička sredstva smiju koristiti. Učenike su pozvali na pojačan oprez ako se ipak odluče koristiti pirotehnička sredstva, te im podijelili promotivne letke. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content