NAJBOLJE OD SPORTA IZ 2018. GODINE Proslava 110 godina nogometa u Virovitici

Utakmica virovitičkih nogometnih legendi, gostovanje zagrebačkog Dinama i Izložba fotografija zaokružili veliku nogometnu proslavu

Nogometni klub Virovitica ove je godine proslavio 110 godina postojanja, a tim je povodom bio organiziran i bogat program na Vegeški. Prva u nizu priredbi povodom 110 godina nogometa u Virovitici bila je utakmica veterana dvaju starih gradskih rivala, Tvina i Vegeške (možete se prisjetiti ovdje). Rezultat nije bio u prvom planu, ali su na kraju ovog puta bolji bili veterani Tvina. Okupljanje je počelo nekoliko sati prije početka utakmice, što je bilo nedovoljno za izmjenu sjećanja iz igračkih dana. Za dobar dio igrača najveći problem bio je za koju će momčad nastupiti, jer su igrali za oba gradska rivala.

IMG 7826 Custom

Nakon utakmice u prostorijama Nogometnog kluba Virovitice održana je bila prigodna Izložba (možete se prisjetiti ovdje) povodom 110 godina nogometa, čiji su autori bili djelatnici Državnog arhiva u Virovitici i njihov vanjski suradnik Matija Pavličević koji se bavi izučavanjem povijesti sporta u našem gradu. Nakon izložbe slijedilo je druženje uz roštilj i piće te zajedničko gledanje reprezentativne nogometne utakmice Hrvatska – Nigerija sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

IMG 8191 Custom

Vrhunac ove nogometne proslave pred gotovo 1000 gledatelja bila je spektakularna prijateljska utakmica. Na stadionu “Vegeška” gostovao je najtrofejniji hrvatski nogometni klub, GNK Dinamo Zagreb (možete se prisjetiti ovdje). Rezultat ove utakmice bio je 0:2 za Modre. Dinamo je poveo u 11. minuti kada je Jurilj povratnu loptu strpao u mrežu Virovitičana za 0:1. Priliku za izjednačenje Virovitičani su dobili u 53. minuti, kada je Luka Duvnjak srušen u kaznenom prostoru gostiju, a glavni sudac Matić odmah pokazao na bijelu točku. Teret pucanja kaznenog udarca na sebe je preuzeo kapetan Nikola Suvajac, ali opalio je iznad gola. Dinamo je tijekom cijele utakmice imao terensku nadmoć.

Modri su srušili otpor domaćina tek u 85. minuti, kada Kim Gju zabija gol glavom i postavlja konačnih 0:2. Najbolji pojedinac u redovima Virovitice bio je vratar Filip Buđak koji je spasio “dječake s Vegeške” od nekoliko “mrtvih šansi” Modrih.

(www.icv.hr, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content