NAJUSPJEŠNIJA GODINA FLORE VTC Uspješno poslovanje omogućilo nabavu električnog vozila za održavanje gradskog parka, kao i drugih vozila i strojeva

Iza gradske tvrtke Flora Vtc izuzetno je uspješna godina, najbolja do sada. Ove je godine uloženo znatno više sredstava u obnovu i proširenje voznog i strojnog parka tvrtke. Kao razlog većih investicija ističu povećanje obima usluga u gotovo svim djelatnostima, a investiciju je omogućilo financijsko ostvarenje najvećeg prihoda u povijesti djelovanja tvrtke.

Ukupna vrijednost novonabavljene opreme i vozila iznosi više od 3 milijuna kuna bez PDV-a, a nabavljena je javnom nabavom, uglavnom putem financijskog leasinga. Kako kažu, neka od vozila subvencionirana su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

– Kao i uvijek do sad, zajedničko svim novonabavljenim vozilima i strojevima je da imaju veću učinkovitost, kvalitetu izrade i rada, nude multifunkcionalnost, automatiziranost i nadziranost rada, te jednostavnost rukovanja i održavanja. Pouzdanost i jamstvo garantiraju renomirani svjetski i najbolji domaći proizvođači, dok ekološka osviještenost, energetska učinkovitost, ergonomija i zaštita rukovatelja kod Florinih nabava uvijek su neupitni – ističu iz Flore Vtc.

M2
Foto: Flora Vtc

Tako su nabavili kamion s nadogradnjom tip „abroll-navlakač“ velikih kontejnera kakve Flora inače već koristi za skupljanje i prijevoz EE otpada. Kamion je vrijedan milijun kuna, a uz njega je nabavljena i odgovarajuća dvoosovinska prikolica za abroll kontejnere vrijedna 180.000 kuna. Dio novog voznog parka je i podizač kontejnera tip „absetz-kipper“ namijenjen za podizanje i prijevoz kontejnera od 5m³ vrijedan pola milijuna kuna, kao i traktori i komunalni priključci zajedno vrijedni pola milijuna kuna. Vrijedan stroj je i kombinirana višenamjenska samohodna radna jedinica, tj. kosilica/skupljač lišća za djelatnosti Florine službe održavanja zelenih površina vrijedna 120.000 kuna bez PDV-a.

K1
Foto: Flora Vtc

Dodatak voznom parku je i multifunkcionalno teretno električno vozilo koje je nabavljeno zbog održavanja novoobnovljenog gradskog parka. Vozilo je potpuno na električni pogon s „nula“ emisijom CO2. Tovarni prostor nadograđen je kipper sandukom i posebnom opremom za zalijevanje nasada u teže pristupačnim područjima. Riječ je o lakom dostavno-teretnom vozilu koje će se moći kretati po novouređenom stazama gradskog parka bez buke, zagađenja okoliša i uništavanja infrastrukture, a osim za održavanje novog parka, prioritetna namjena mu je rad na gradskim i prigradskim grobljima.

mali2
Foto: Flora Vtc

Važnost nabave novih vozila i strojeva istaknuo je direktor tvrtke Željko Iharoš.
– U pravilu nabavljamo vozila koja su nam potrebna za svakodnevni rad, s obzirom da dio vozila koja imamo su već starija, dotrajala te su postala skupa za održavanje. Uz vozila nabavili smo i strojeve, kosilice i trimere da možemo posao obavljati kvalitetno i stručno sa što manje prekida i troškova, a i svega ostaloga što nam usporava i u konačnici poskupljuje naš rad – rekao je direktor Iharoš.
(www.icv.hr, ml)

K3
Foto: Flora Vtc

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content