Nakon Pitomače i Orahovice, u ponedjeljak, 10. prosinca počinju radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini

U ponedjeljak, 10. prosinca, s početkom u 10 sati, označit će se početak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u Kolodvorskoj ulici 8. Tako će do 1. srpnja iduće godine ukupno 11 novih ureda za nove i mlade poduzetnike biti predstavljeno i dano im na korištenje u obnovljenom Poduzetničkom inkubatoru u Slatini. Nedavno je naime, virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao ugovore o radovima i nadzoru na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini. Ugovori su potpisani s tvrtkom Građenje Marković iz Slatine (vrijednost 8.670.570 kuna za rekonstrukciju i prenamjenu stare zgrade Doma zdravlja u Slatini) te s tvrtkom Trinas projekt iz Osijeka za stručni nadzor u vrijednosti 171.250 kuna.

Projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvaća gradnju dva nova poduzetnička inkubatora u Pitomači i Orahovici, koji se već grade, te poduzetnički inkubator u Slatini koji će se nalaziti u staroj zgradi Doma zdravlja.

Nakon završetka ovog projekta, u sastavu Virovitičko-podravske županije bit će četiri poduzetnička inkubatora s ukupno 63 poslovna prostora (48 u inkubatorima u Slatini, Orahovici i Pitomači te već 15 postojećih u Virovitici), čijim stanarima Virovitičko-podravska županija plaća smještaj.

U Virovitici je poduzetnički inkubator koji već godinama uspješno radi, a budući u Slatini, Orahovici i Pitomači, predstavljat će značajan vjetar u leđa mladim poduzetnicima. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć Grada Orahovice i Općine Pitomača. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content