OPĆINA LUKAČ Sljedećih 24 mjeseca šest nezaposlenih žena skrbit će o 25 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju

U prostorijama Općine Lukač danas (petak) je održana Početna konferencija projekta “Žene iz Lukača žele posao”. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.223.640,90 kuna, od čega je 85 posto, odnosno 1.040.094,76 kuna, osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto, u iznosu od 183.546,14 kuna, osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom „Zaželi – program zapošljavanja žena“ financiranog u okviru Operativnog program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Općina Lukač nositelj je projektne prijave s partnerima: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Virovitica. Provedba projekta namijenjena je zapošljavanju žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Zaposlit će se 6 žena koje će skrbiti o minimalno 25 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, te jedan koordinator projektnih aktivnosti.

Voditeljica ovog projekta je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Lukač Ana Gostimir, koja je tom prilikom napomenula da je ideja za ovaj projekt u općini Lukač zaživjela već prije nekoliko godina.

-Prije dvije godine proveli smo sličan projekt, a prilikom novog raspisivanja preko EU fondova odmah smo se prijavili za novi projekt kojeg smo i dobili. Osim humanitarne note, s obzirom da se radi o pomoći starijim, bolesnim i nemoćnim mještanima općine Lukač, zaposlit ćemo nezaposlene žene starije od pedeset godina koje će skrb o tim osobama provoditi neprekidno 24 mjeseca, počevši od današnjeg dana, a nakon toga vjerujem da ćemo proći i na idućem natječaju kako bi ovaj hvale vrijedan projekt mogli nastaviti i dalje – napomenula je Ana Gostimir.

Na konferenciji su osim Općinskih vijećnika Općine Lukač, na čelu sa zamjenikom načelnika općine Josipom Kučanom, nazočili i predstavnici Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Virovitica predvođeni Hrvojem Belobrkom. (www.icv.hr, bs, Foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”498867″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content