OPĆINA MIKLEUŠ Milan Dundović: Iza nas je iznimno radna i naporna, ali uspješna godina

Bliži nam se kraj 2018. godine pa smo načelnika općine Mikleuš, Milana Dundovića, pitali po ćemu će pamtiti ovu godinu.

– Rad općine Mikleuš u 2018. godini možda ponajbolje opisuju riječi župana VPŽ Igora Androvića prilikom jednog od posjeta općini, kada je rekao kako je Općina Mikleuš, iako mala, pokazala da se danas u Hrvatskoj itekako može uspješno raditi i uspjeti. Potvrđuju to i rezultati rada u 2018. godini. U suradnji s Razvojnom agencijom VIDRA VPŽ prijavili smo projekt Ministarstvu poljoprivrede, Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a radi se o projektu poboljšanja infrastrukture, točnije o izgradnji i rekonstrukciji dijela ceste u Četekovcu prema pilani Jaklić i OPG-u Tonc, u vrijednosti od 370 tisuća kuna. Ove smo godine raspisali čak pet natječaja. Uz navedeni projekt, tu su još radovi na uređenju nerazvrstane ceste u ulici Jabučik, projekt vrijedan 317 tisuća kuna, od kojih pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova iznosi 200.000 kuna, a ostatak pokriva Općina.

radovi1

Tu je i izgradnja parkirališta iza zgrade općine Mikleuš u vrijednosti od 186 tisuća kuna, što se financira iz proračuna Općine, zatim uređenje parkirališta ispred groblja u Boriku u vrijednosti od 70 tisuća kuna, također iz našeg proračuna. U Balincima je izgrađena i nova Kuća oproštaja. Vrijednost projekta je 434 tisuće kuna, od kojih Ministarstvo graditeljstva sufinancira 271.000 kuna, a razliku je podmirila općina iz proračuna, kao i izgradnju staze i platoa ispred iste. Tijekom godine radilo se na uređenju sportskih objekata u Mikleušu i Četekovcu. Trenutno se provodi projekt uređenja lokalne ceste u Ulici bana Jelačića u Mikleušu, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Ovom prilikom moram zahvaliti Razvojnoj agenciji VIDRA VPŽ, županu Igoru Androviću i njegovim suradnicima te ministru Tomislavu Tolušiću i saborskom zastupniku Josipu Đakiću, bez čije pomoći sve ovo ne bismo uspjeli.

Godinu 2018. obilježit će i početak rada Dječjeg vrtića u Mikleušu. U nadolazećem periodu dolazi nam realizacija projekta „Zaželi-za pomoć starim i nemoćnom osobama“ u kojem je Općina Mikleuš partner. Za provedbu istog s područja općine zaposlit će se četiri osobe. U narednom periodu planiramo nastaviti s izgradnjom kanalizacije, uvođenjem širokopojasnog Interneta, uređenjem nerazvrstanih cesta te nizom manjih, ali itekako vrijednih projekata. Iznimno radna i naporna, ali uspješna godina je iza nas, i vjerujem kako će 2019. godina biti tako dobra. Mi ćemo, naravno, dati sve od sebe da tako i bude. Posebno smo sretni i ponosni na još jedan događaj koji obilježava ovu godinu, a to je dolazak predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović u našu općinu i njezino sudjelovanje na našoj svečanoj sjednici povodom Dana općine. Uz nazočnost svečanoj sjednici, predsjednica je položila cvijeće žrtvama na groblju u Četekovcu – rekao je načelnik Dundović.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content