OPĆINA SOPJE Berislav Androš: Općina smo s puno projekata, a najviše smo ponosi na ulaganje u djecu i mlade

Bliži nam se kraj 2018. godine pa smo načelnika općine Sopje, Berislava Androša, pitali po ćemu će pamtiti ovu godinu.

– U ovome kratkom osvrtu dotaknut ću se manjim dijelom samo onih najbitnijih događaja i projekata koji su provedeni na području općine Sopje, a koji su od iznimne važnosti za razvoj svih naselja na području naše općine.

Od početka mandata najbitnije nam je bilo povlačiti sredstva putem fondova pa smo tako ove godine uspjeli povući sredstva za obnovu Mjesnog doma u Kapincima, izgradnju nogostupa u Sopju, izgradnju parkirališta kod Mjesnog groblja u Sopju. Osim toga, uredili smo domove u Novakima i dijelom u Josipovu, gdje je ove godine izgrađena i Kuća oproštaja. Najveći projekt u 2018. godini, bitan za razvoj turizm, izgradnja je ceste Sopje – Drava, u fazi je izgradnje i Općinu Sopje ne košta ništa.

asfalt2
foto: B.A.

Ono što nas najviše veseli je ulaganje u djecu i mlade te smo iz tog razloga povisili naknade studentima, sufinanciramo prijevoz učenika, pomažemo obiteljima slabijeg imovinskog stanja, starim i nemoćnima. Ove godine povisili smo iznose potpora za novorođenčad s 2000 na 5000 kuna, no najveći projekt ove vrste izgradnja je vrtića u Sopju. Gotovo će 5,5 milijuna kuna Općina Sopje povući iz fondova EU i omogućiti našim najmlađima uvjete kakve imaju i oni najrazvijeniji.

Mnoštvo nas posla očekuje u 2019. godini i spremni smo na sve izazove koje nam donosi naredni period – rekao je načelnik Androš. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content