OPĆINA ŠPIŠIĆ BUKOVICA Hrvoje Miler: Ovo je bila najuspješnija godina, brinuli smo za sve naše mještane

Bliži nam se kraj 2018. godine pa smo načelnika općine Špišić Bukovica, Hrvoja Milera, pitali po ćemu će pamtiti ovu godinu.

– Smatram da je 2018. za općinu Špišić Bukovica bila uspješnija od svih dosadašnjih, s obzirom na to da smo u toku godine potpisali ugovore i odradili nekoliko krucijalnih projekata za sveobuhvatan razvoj cijele općine. Smatram da je najvažniji projekt u ovoj godini Dječji vrtić za koji je potpisan ugovor, a gradit će se u 2019. godini. Osim toga, asfaltirali smo nekoliko vrlo važnih prometnica, odnosno nerazvrstanih cesta, staze na grobljima te parkirališta ispred društvenih domova, a sanirali smo i poljske puteve. Radilo se na izmjeni nove LED javne rasvjete, a i dalje ćemo raditi na tome jer smatramo da je to od izuzetne važnosti za naše žitelje. Također, uređen je i okoliš kod zgrade općine, a završeno je i ciklo odmorište, kao i labirint lavande, te su nam odobrena sredstva za e-bicikle. Odobrena su nam i sredstva za projekt obnove kurije Špišić Bukovica, a s posebnim zadovoljstvom ističem da su nam odobrena sredstva i za dječja igrališta te su postavljeni i reflektori na svim nogometnim igralištima.

IMG 7160 1
Foto: Općina Špišić Bukovica

Što se tiče domova, izgrađen je novi dom u Novom Antunovcu, a paralelno s tim uređivali smo i domove u svim drugim naseljima. Preuzeli smo upravljanje grobljima i uređivali groblja i mrtvačnice, a izradili smo i katastarsku parcelaciju groblja. Započeli su i radovi na navodnjavanju poljoprivrednih površina, a prijavili smo i projekt obnove zgrade ambulante.
Odobrena su nam sredstva za izradu projektne dokumentacije za nogostupe, a važno nam je bilo postaviti i autobusna stajališta u svim mjestima.

Financiran je i rad svih udruga s područja općine, a također, sufinanciran je rad Crvenog križa, HGSS-a, VŠMTI-a, nadstandard u djelatnosti hitne medicine. Isplaćivane su redovito i studentske stipendije, financiran je rad predškolskog odgoja, a ove godine nismo financijski zanemarili ni umirovljenike i najugroženije grupe stanovništva. U našem proračunu ove godine nije izostavljena ni jedna struktura stanovnika.

I ovom prigodom zahvaljujem svima na suradnji, djelatnicima Općine, općinskim vijećnicima, mjesnim odborima, udrugama s područja općine, VIDRA-i, LAG-u, DRAFT-u, i svima koji su u protekloj godini surađivali s Općinom – rekao je načelnik Miler. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content