OPĆINA SUHOPOLJE Siniša Horvat: Ovo je bila godina uspjeha, sljedeće očekujemo još veći iskorak

Bliži nam se kraj 2018. godine pa smo načelnika općine Suhopolje, Sinišu Horvata, pitali po ćemu će pamtiti ovu godinu.

– Godina na izmaku donijela je pregršt zadovoljstva i poslovnih uspjeha. Obilježili su je kontinuirani radovi u kojima smo imali priliku iz tjedna u tjedan svjedočiti promjeni vizure naše zajednice. Najviše truda i napora uložili smo u modernizaciju komunalne infrastrukture čiji su rezultat kilometri obnovljenih prometnica u samom Suhopolju (Aleja grofa Jankovića, Ulica Vladimira Nazora, Ulica Petra Preradovića) kao i započeti radovi na prometnicama u Ulici Matije Gupca te Velika Pemija s odvojcima u naselju Borova za koje s nestrpljenjem očekujemo skori završetak radova.

Također, uređeni su nogostupi u samom Suhopolju i Borovi na trasama gdje su dovršeni radovi na kanalizacijskoj mreži, odnosno na trasi kroz naselje Borova, gdje nogostup neće ometati iskope koji slijede s početkom projekta aglomeracije (povezivanje ostalih većih naselja s područja općine na kanalizacijsku mrežu) u cilju povećanja sigurnosti u prometu, u prvom redu za pješake. Nastavili smo s uređenjem prostorija društvenih domova u cijeloj općini kako bismo osigurali našim sumještanima adekvatan prostor za druženje i obilježavanje, nadamo se što više, veselih prigoda. Uložili smo dodatno u opremu za održavanje zelenih površina, nabavku kosilica i ostalih strojeva za uređenje hortikulture kako bismo još efikasnije njegovali površine na području općine.

38471810 10210555678523050 9008131206809649152 n

Najveće zadovoljstvo čini nam ulaganje u najmlađe sumještane, gdje smo se iskazali ulaganjem u dječja igrališta. Tu akciju odlično su prihvatili stariji sumještani, ponajprije jer je riječ o zajednici stabilne demografske slike u kojoj se cijeni briga za mlađe generacije, kako kroz ovu aktivnost tako i kroz sufinanciranje rada osnovne škole, troškova rada Dječjeg vrtića za stanovnike s područja naše Općine, stipendije za studente te ostale mjere čiji je cilj ulaganje u generacije koje će nas naslijediti.

Imali smo prilike ponijeti titulu jedine općine u Republici Hrvatskoj koja je ugostila volontere u sklopu projekta „72 sata bez kompromisa“, kao i prvi put u našoj općini ugostiti predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović.

Aktivno smo se uključili i u problematiku poticanja zapošljavanja na području naše zajednice mjerom poticanja razvoja obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, čiji su rezultat nove tvrtke u našoj zajednici te mlade obitelji koje su odlučile ostati na našim prostorima. Za sljedeću godinu, također, nastavljamo s ovom mjerom, kao i s novim mjerama za daljnji razvoj poslovnog sektora.

Uz pregršt društvenih aktivnosti bila je ovo jedna od godina koja zaslužuje biti pamćena po uspjesima u memoarima ove vrijedne zajednice. Sljedeće godine očekujemo još veći iskorak, čemu svjedoči proračun Općine Suhopolje za 2019. godinu koji je rekordan za naše prilike i iznosi preko 34 milijuna kuna – rekao je načelnik Horvat. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content