Općine Pitomača i Špišić Bukovica potpisale ugovor za projekt “Zaželi” kojim će zaposliti 15 žena

U petak je u Osijeku potpisan ugovor Ministarstva rada i mirovinskoga sustava s Općinom Pitomača u partnerstvu s Općinom Špišić Bukovicom ostvarenih prijavom u okviru otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.02.1.1.05 „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.

5
Foto: pitomaca.hr

Prijavitelj projekta je Općina Pitomača s partnerom Općinom Špišić Bukovicom te obveznim partnerima HZZ-om Područnim uredom Virovitica čija je zadaća detekcija pripadnica ciljne skupine i CZSS-om Virovitica koji će identificirati krajnje korisnike. Projektom „Vrijedne ruke pomoći“ utjecati će se na unapređenje radnog potencijala ciljne skupine žena gdje će se one osposobljavati te zaposliti kako bi stekle vrijedno radno iskustvo. Ovime će se utjecati ujedno na smanjenje nezaposlenosti i siromaštva te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika.

Projektom će se zaposliti nezaposlenih 15 žena koje će se stručno osposobiti kako bi mogle osigurati pružanje potrebne pomoći i podrške za minimalno 60 krajnjih korisnika na području općine Pitomače i općine Špišić Bukovice. (pitomača.hr)

4
Foto: pitomaca.hr
2
Foto: pitomaca.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content