Petorica hodočasnika, među kojima i župan Andrović te zamjenik gradonačelnika Virovitice Marenić, krenula su pješice prema Voćinu

U znak sjećanja na 47 brutalno ubijenih civila (žena i muškaraca) 12. i 13. prosinca 1991. godine u Voćinu, put ovog naselja podno Papuka, gdje se u četvrtak održava 10. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, iz Virovitice su krenula petorica hodočasnika među kojima je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Damir Marenić.

IMG 7357 Custom
foto: K. Toplak

Put Voćina su u tri sata iza ponoći, uz policijsku kao i pratnju predsjednika HVIDRA-e Virovitica Mirka Poljanca, krenuli: Tomislav Kolec, Tihomir Tomeković, Tomislav Denić, Damir Marenić i Igor Andrović. Hodnja rutom Virovitica-Rezovac-Pčelić-Levinovac-Hum-Voćin duga je više od 38 kilometara, a očekuje se da će virovitički hodočasnici u Voćin stići oko 10 sati.

IMG 7360 Custom
foto: K. Toplak

– Ovo je najmanje što možemo napraviti u znak sjećanja na nevine Hrvate stradale u Voćinu prije 27 godina – naglasili su hodočasnici prilikom kretanja na put prema Voćinu.

(www.vpz.hr)

IMG 7368 Custom
foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content