PETORICA HRABRIH U sjećanje na nevine žrtve Voćina prehodali su 39 kilometara

Prije godinu dana, Tomislav Kolec i Tihomir Tomeković, pješice su prehodali put od Virovitice do Voćina. Bilo je to u sjećanje na nevine žrtve Voćina. Godinu kasnije, njih dvojica više nisu bili “sami”.

U četvrtak, 13. prosinca, petorica hodočasnika su krenula iz Virovitice. Bilo je tri sata iza ponoći. Živa na termometru je pokazivala -4, no, spremili su se za hladnoću i put. Bio je tu i Mirko Poljanac, predsjednik HVIDRA-e Virovitica kao logistička potpora, dok je u policijskoj pratnji bio Robert Perić. Hrvatski branitelji, Tomislav Kolec i Tihomir Tomeković, poduzetnik Tomislav Denić, zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić i župan Igor Andrović, do Voćinske škole su prehodali 39 kilometara, u sjećanje na 47 nevinih žrtava Voćina, koji su tog hladnog prosinačkog dana 1991. godine stradali samo jer su bili Hrvati.

hodnja petorica 6 Custom
foto: K. Toplak

– Ponosan, sretan i sjetan. U sjećanje na nevine žrtve Voćina prehodali smo 39 kilometara od Virovitice do Voćina, kako bi obilježili, i od zaborava sačuvali, spomen na događaje koji su obilježili našu noviju povijest, posebno onu pisanu krvlju žrtava Domovinskog rata. Zahvaljujem organizatorima 10. hodočašća, a najviše zahvaljujem ekipi s kojom sam hodao: Tomislav Kolec, Tomislav Denić, Tihomir Tomeković, Damir Marenić i našoj pratnji Mirku Poljancu – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović u objavi na facebook stranici.

(www.vpz.hr)

hodnja petorica 10 Custom
foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content