Policijski službenik Mario Ripli autor jedne od najboljih fotografija u projektu EDWARD

Na inicijativu TISPOLa – mreže prometnih policija država Europe ove godine, 19. rujna, po treći je puta organiziran Europski dan bez poginulih u prometu – projekt EDWARD čiji je cilj smanjenje stradavanja sudionika prometnih nesreća, posebno smrtnog stradavanja, a u čiju provedbu se ove godine aktivno uključila i ova policijska uprava.

Osim provedbom preventivnih aktivnosti, ove godine na temu sudjelovanja i stradavanja djece u prometu, Policijska uprava virovitičko – podravska sa suorganizatorima aktivnosti se ove godine uključila i u promidžbu ovog projekta sudjelovanjem u natječaju za najbolju fotografiju projekta EDWARD i snimanjem edukativno – promidžbenog video spota koji je zajedno sa video spotovima iz cijele Europe i svijeta objavljen na web stranici projekta.

ed 3
Foto: M. Ripli

Na natječaj za najbolju fotografiju su poslane tri fotografije provedbe preventivnih aktivnosti koje je fotografirao policijski službenik Postaje prometne policije Virovitica Mario Ripli. Prema objavljenim rezultatima natječaja jedna od fotografija je ušla u najuži izbor najboljih sedam fotografija poslanih iz cijele Europe, a nastala je u preventivnoj akciji Sigurno u školu koja se već više od deset godina provodi početkom rujna u suradnji s Autoklubom Virovitica.

U akciji Sigurno u školu je nastao i video spot podrške projektu EDWARD koji je također snimio i montirao policijski službenik Mario Ripli, a u njemu su poruku stihovima Patricije Dovijanić prenijeli sudionici kulturno-zabavnog dijela programa Julija Tomljanović, Laura Erak, Laura Počut i Lovro Erak, te policijski službenik Nikola Grahovac.
(PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content