PONOS VPŽ Virovitička Plava tvornica rangirana među 500 najboljih svjetskih digitalnih tvrtki, četvrti su u Hrvatskoj

Znate li da je jedna virovitička tvrtka među četiri najboljih u Hrvatskoj u svom sektoru i među 500 najboljih u svijetu. Već godinama oni su perjanica IT sektora s “HR i VT tablicama”, radeći s klijentima diljem svijeta. Više od 80 posto proizvoda izvoze, konstantno zapošljavaju, a na hrvatskom tržištu rade samo najbolje stvari. Oni su dobitnici Godišnje nagrade Virovitičko-podravske županije za iznimne rezultate i doprinos razvoju poduzetništva, te IT industrije. Oni su Plava tvornica.

Upravo njih, sustav clutch.co, uvrstio je među 1.000 NAJ “na globusu”, dok su nedavno, proglašeni među četiri najboljih u Hrvatskoj.

– Clutch.co je sustav koji se bavi rangiranjem agencija u cijelom svijetu. Glavni izvor su im klijenti koji poznaju firme, a do ocjene pojedine tvrtke, dolaze kroz anketne upitnike, i kroz pet različitih kriterija ih rangiraju. Plava tvornica je prema tim rezultatima, među 500 najboljih na svijetu, a u Hrvatskoj smo na 4. mjestu. Ispred nas su tri ZG digitalne agencije – rekao je direktor Ivica Horvat, koji je uz Mateja Sudara, “alfa i omega” virovitičke tvrtke koja uz sjedište u Virovitici, u Poduzetničkom inkubatoru Virovitičko-podravske županije, ima i “izdvojeni pogon u Osijeku”. Više o ovome možete vidjeti ovdje. Nagrada, za 4. mjesto u Hrvatskoj i rangiranje među 500 najboljih u svijetu, bit će im uručena uskoro.

Inače, početkom godine dobili su jedno veliko priznanje. Njihova aplikacija Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz Zagreba, na svjetskom izboru koji prezentira inovativan i originalan projekt, osvojila 3. mjesto. U leđa su im gledale renomirane firme iz Kanade, Njemačke, Kine i Australije… Sjajni su to pokazatelji za firmu koja postoji tek šestu godinu i koja je u poduzetnički pothvat krenula iz jednog stana u Južnom bloku…

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content