PREKRASNA HUMANITARNA AKCIJA Mrazovi na biciklima darivali orahovačke mališane

Kada netko akciju pokrene srcem, željom da nekoga razveseli i učini mu blagdane ugodnijima, onda je to uistinu vrijedno svake pohvale i divljenja.

Upravo čin, ljubavi, dobrote, sreće i istinske božićne poruke napravila je ekipa građana Orahovice. Naime, priča je počela prije sedam godina kada je ekipa od petorica prijatelja u orahovačkom kafiću ”Sokol” došla na ideju da se obuku u Djeda Mrazove, sjednu na bicikle i provozaju se Orahovicom da razvesele mališane, a pritom im i daruju po nešto. Sve godine potom, mnogi njihovi prijatelji su prihvatili tu ideju i uvijek ih je bilo sve više, a nakon sedam godina Orahovicom je prošlo 26 Djeda Mrazova i darivalo svoje najmlađe sugrađane slatkim poklonima.

DSC 1334 Custom

-Ono što je najvažnije je cilj, a to je da djeci pokažemo da je bit Božića dobrota, ljubav, prijateljstvo i veselje. Ovu akciju radimo isključivo sami, od početka smo se tako dogovorili da nema nikakvih pokrovitelja, jednostavno to radimo sami. Svatko od nas je dao ponešto novca i kupili smo slatke pakete za djecu. Najbolje je zapravo bilo kada smo došli u kuće i dvorišta, djeca su bila oduševljena, neka su se naravno malo i bojala, no sve je to normalno – rekao je Saša Grgurić, jedan od pokretača akcije i istaknuo kako su im srca bila puna te da nije bilo teško cijeli dan biti na biciklu jer su zajedno s djecom uživali i veselili se.

DSC 1331 Custom

-Vesela ekipa je na kraju dana pozvala sve male i velike Orahovčane u Club Blues gdje su priredili zajednički božićni tulum, a u glas se pjevalo i plesalo uz “Zvončiće”, “Božić dolazi”, “Djed mraz stiže u naš grad” i druge blagdanske pjesme. Kapa dolje ovim sjajnim ljudima velikog srca jer njihova uloga Djeda Mraza, ideja i način pripreme akcije su nešto što može samo istinska ljudska dobrota – zaključio je S. Grgurić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”499832″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content