PREMIJERA U PROSINCU Najmlađa kazališna publika odlutala u svijet mašte kroz “Bajke… i još nešto”

Najmlađa kazališna publika danas (petak) je kroz premijeru predstave “Bajke… i još nešto” odlutala u svijet mašte, gdje nema granica vremena i prostora. Upravo to je i bio cilj autorskog i glumačkog para, Sare Lustig i Gorana Vučka, glumaca Kazališta Virovitica kojima je ovo prvi autorski projekt. Za svoj prvijenac odabrali su bajke i to naše narodne, prema čijim su motivima osmislili prekrasnu predstavu za djecu od 4 do 10 godina.

Osim što su kroz predstavu djecu upoznali s bogatom hrvatskom kulturnom baštinom koja ima neprekinutu i dugu tradiciju, potaknuli su ih na maštu i razmišljanje već u toj dobi, pa se nerijetko iz publike čulo propitkivanje i komentiranje predstave.

Upravo to je bio cilj ovog para – potaknuti djecu na razmišljanje i shvaćanje predstave te im pomoći da shvate pouku. Kroz predstavu Sara i Goran su obradili tri bajke krenuvši od najlakše i najzabavnije -“Priča o jabuci”, potom “Megdan na jeziku” o pričljivoj kraljevni i za kraj “Pipeta u torbaku” koja je najzahtjevnija za mališane, ali kako dječja mašta doista nema granica, uživali su u sve tri.

Ova premijerna predstava još je jedan dio “Prosinca u gradu” koji je i sam namijenjen upravo njima. (www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”497589″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content