PRIJE SNIJEGA Do kraja tjedna postavit će se asfalt do Jankovca – bisera Slavonije i Virovitičko-podravske županije

Prema riječima izvođača radova, do kraja tjedna, ako ne bude snijega (meteorolozi ga za ovaj dio Hrvatske ne najavljuju u skoro vrijeme nap.a.), postavit će se asfalt do bisera Slavonije – Jankovca te asfaltirati parkiralište kod Planinarskog doma.

Upravo ta asfaltirana cesta, olakšat će put prema Jankovcu, ali i na Papuk i bila je želja mnogobrojnih izletnika ovog dijela Hrvatske, a makadam od Slatinskog Drenovca do ovog bisera Slavonije bit će prošlost.

IMG 5513 Custom
foto: K. Toplak

Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, a u sklopu EU projekata Geopriče UNESCO geopark PP Papuk iznosi 19.312.466 kuna.

Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu je sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije i ona je nositelj izrade ceste. To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA – agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

IMG 5502 Custom
foto: K. Toplak

Izvođači radova su zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Gravia Osijek.

(www.vpz.hr)

IMG 5508 Custom
foto: K. Toplak
hwnkox65 Custom
foto: K. Toplak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content