PROSINAC U GRADU Topla i obiteljska glazbena atmosfera na “Zvucima tihe noći”

Niz narodnih, tradicionalnih božićnih pjesama, klasične skladbe i zanimljive obrade poznatih pjesama izveli su sinoć (subota) u župnoj crkvi sv. Roka u Virovitici glazbenici Perica Mihaljević i Tihomir Sabolić, poznati i kao Duo cantabile. Koncet je održan u okviru manifestacije Prosinac u gradu.

konc6

Publiku je svojim toplim vokalom počastila i gošća večeri Ana Filipović te Matija Đurčević za flautom u izvedbi narodnih i klasičnih djela. Izbor glazbe i atmosfera koncerta savršeno se uklopila u sakralni ambijent, kojega tradicionalno u povodu Božića naglašavaju poznate virovitičke jaslice.

konc12

Publika je uživala u toploj atmosferi koja je u ovom slučaju zaista bila i obiteljska. Jer, dio skladbi poput praporaca zvonkim glasićem izvele su članice vokalnog sastava Vijesnici Božića, među kojima i kćeri izvođača. Vrhunske glazbenike na instrumentima pratila je i zacijelo najslađa glazbena pratnja iz domene udaraljki, također članovi obitelji – Donat i Šimun.

duo

Publika je glasnim pljeskom nagradila i izbor skladbi i vruhnsku izvedbu, kao i dirljivost  nastupa u kojem roditelji zajedno sa svojom djecom izvode poznate božićne pjesme. Bio je to pravi glazbeni poklon publici samo dva dana pred Božić. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”499172″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content