PROSINAC U GRADU Zasjala svijeća ljubavi, posljednja nedjelja adventa u znaku pjesme, plesa i druženja

Virovitičani i njihovi gosti pozdravili su večeras (nedjelja) Advent u Palači, koji je završio simboličino, kao i na samom početku – paljenjem svijeće i prigodnim programom.

Četvrtu adventsku nedjelju u Palači Pejačević, a u okviru manifestacije Prosinac u gradu, obilježilo je paljenje četvrte svijeće na advenstkom vijencu, svijeće koja simbolizira ljubav, a koju Evanđelje spominje kao najveću od svih bogoslovnih kreposti. Bila je to posljednja faza puta pripreme za Božić, za koji su se Virovitičani i gosti pripremali svake nedjelje.

MG 2056

Danas su publiku na poseban način počastili članovi KUC-a, koji su ove godine proslavili važnu, 25. obljetnicu rada i postojanja. Njihov govor kroz ples i pokret i večeras je bio način na koji su publici prezentirali rad i talent svih njihovih skupina, od najmlađe do najstarije, a koje djeluju u Virovitici i Pitomači. Publika je imala priliku uživati u “sloniću”, temi iz “Orašara” te bogatoj koreografiji inspiriranoj božićnom atmosferom i poznatim hitovima iz cijelog svijeta.

MG 2247

Kroz ples publici su se večeras predstavili i plesači i plesačice iz Katoličke osnovne škole u Virovitici. Za posljednju nedjelju adventa publici su pripremili poseban, topao božićni nastup koji su pripremili učenici 2. i 3. razreda.

MG 2306

Čast da održi koncert na posljednjoj večeri adventa pripala je ovaj put Suhopoljskim tamburašima. Nakon tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama, publiku su zagrijali prepoznatljivim notama iz žanra tamburaške glazbe.

ORGANIZATORI ZADOVOLJNI

Još jedna adventska nedjelja u Palači prošla je u znaku susreta, druženja, ukusne gastro ponude i domaćih specijaliteta. Okupila je obitelji, prijatelje i poznanike, susjede, koji su uživali u glazbi i plesu, kuhanom vinu, germknedlama, svjetlu lampica i tematskim kutevima, “sjedalicama” od slame…

MG 2332

Zadovoljna je bila i Katarina Đurđević, direktorica Turističke zajednice Grada Virovitice koja je, zajedno s Gradom, organizator manifestacije “Prosinac u gradu”.

– Iza nas su četiri adventske nedjelje i četiri programa Adventa u Palači.  I ove godine odazvalo se mnoštvo ljudi i posjetitelja, imali smo brojna događanja i brojne nastupe naših, domaćih, ali i vanjskih izvođača. Drago mi je da su naši Virovitičani i njihovi gosti prihvatili program i da se na njega rado odazivaju.

Mislim da smo na najljepši mogući način obilježili advent u Virovitici, uz prekrasno ukrašeni grad – istaknula je K. Đurđević, koja je iskoristila priliku te u ime organizatora svim sugrađanima čestitala Božić.

– Pozivam sve da još jednom dođu u Palaču i to 31. prosinca te da svi zajedno dočekamo 2019. godinu – naglasila je K. Đurđević. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”499280″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content