PRVA U ŽUPANIJI Općina Suhopolje potiče poduzetništvo: Dodijelili bespovratna sredstva petero poduzetnika

Općina Suhopolje, prva u Virovitičko-podravskoj županiji, potpisala je Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava s pet poduzetnika sa svog područja. Riječ je o aktivnoj mjeri sufinanciranja malog poduzetništva i obrtništva kroz koju će poduzetnicima isplatiti više od 94 tisuće kuna.

– Cilj nam je pomoći mladim ljudima spremnim ostati na području općine kako bismo i na ovaj način zadržali stabilnu demografsku sliku, jer znamo da je sigurno radno mjesto temelj opstojnosti obitelji. Obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo kao i poljoprivredna proizvodnja žila su kucavica neophodna za funkcioniranje ostalih sustava jedne zajednice, poput zdravstvenog sustava ili školskog sustava. Ulaganjem u naše sumještane i njihove poslovne izazove ulažemo u budućnost zajednice na prostoru naše općine – istaknuo je načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat dodavši kako je ponosan na ovaj korak.

– Ovime smo, jedni od prvih, ozbiljno ušli u ovaj segment i prionuli rješavanju problema – zaključuje načelnik Horvat.

Bespovratna sredstva dobili su Marliyn Monroe obrt za kozmetičke usluge, Tanja obrt za knjigovodstvene usluge, Pixel d.o.o. za trgovinu informatičke opreme i usluge, HGL Export d.o.o. za proizvodnju i prodaju te Tia d.o.o. za usluge šivanja obuće. Sredstva su dodjeljena s ciljem očuvanja tradicijske, deficitarne i proizvodne djelatnosti, a poduzetnici su mogli ostvariti potporu u iznosu od najviše 20.000 kuna. (www.icv.hr, ml)

IMG 20181217 120107
Foto: M. Hodak

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content