PRVI U HRVATSKOJ VPŽ potpisala ugovor sa Zagrebačkom bankom za kreditiranje proljetne i jesenje sjetve uz subvenciju kamata od 2 posto

Virovitičko-podravska županija je prva županija u RH koja je sa Zagrebačkom bankom potpisala Ugovor o poslovnoj suradnji za kreditiranje proljetne i jesenje sjetve u 2019. godini. Ugovor su potpisali virovitičko-podravski župan Igor Andrović i Boris Runje, direktor Regionalnog centra Istočna Hrvatska Zagrebačke banke, uz nazočnost, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ Bojana Mijoka i Marije Gverić iz poslovnice Zagrebačke banke Virovitica.

– Osluškujući potrebe naših poljoprivrednika, a kako smo već i najavili i za što smo u Proračunu Županije osigurali sredstva, subvencionirat ćemo fiksnu 2 postotnu kamatu na kratkoročne kredite. Tako ćemo, našim poljoprivrednicima, kojima je potrebno, olakšati sjetvu upravo onda kada im je i najpotrebnije – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 0770 Custom

Ovim ugovorom o poslovnoj suradnji u kreditiranju proljetne i jesenje sjetve želi se potaknuti ruralni razvoj na području VPŽ te tako potpomognuti fizičke osobe – obiteljska poljoprivredna gospodarstva te rad pravnih osoba i obrta.

Županija će raspisati javni poziv za prikupljanje zahtjeva za subvencioniranje kamate kredita za proljetnu i jesenju sjetvu te će navesti uvjete i način realizacije kreditiranja. Ovim kratkoročnim kreditima za financiranje omogućit će se nabava repromaterijala: sjemena, presadnica za povrtlarske kulture, zaštitnih sredstava i gnojiva za poljoprivredne kulture u proljetnoj i jesenjoj sjetvi, a kredit je također namijenjen i za financiranje vlastite proizvodnje poslovnih subjekata. Najniži iznos pojedinačnoga kredita iznosit će 5.000 kuna dok će najviši raspoloživi iznos dosezati 500.000 kuna. Županija će subvencionirati dio redovne kamatne stope u iznosu od 2,00 posto godišnje (fiksno). Javni poziv bit će naknadno objavljen na službenoj internetskoj stranici Virovitičko-podravske županije www.vpz.hr.

(www.icv.hr, lmh, vpz.hr; foto: L. Martinko Hock)

IMG 0781 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content