Radovi na energetskoj obnovi zgrade Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici u završnoj su fazi izvođenja

Radovi u sklopu projekta ”Energetska obnova zgrade Gimnazije Petra Preradovića na adresi Trg bana Josipa Jelačića 16, Virovitica KK.04.2.1.03.0050” privode se kraju.

Energetskom obnovom izvest će se toplinska izolacija vanjskih zidova, toplinska izolacija podova prema tlu i negrijanom prostoru, toplinska izolacija stropa prema negrijanom tavanu, zamjena dijela stolarije, rekonstrukcija sustava opće rasvjete, ugradit će se termostatski i balansirajući ventili i instalirati fotonaponski paneli, a sve u cilju smanjenja potrošnje energije i emisije štetnih plinova. Energetskom obnovom će se osim znatnih ušteda energenata, učenicima i djelatnicima osigurati sigurniji i ugodniji uvjeti rada.

Radove izvodi tvrtka Tehno Elektro iz Đakova, a stručni nadzor nad izvođenjem radova provodi ARCHIpuls. Vrijednost radova iznosi 5.669.059,06 kuna, a završetak radova predviđen je do 31. 12. 2018. godine.

Projekt ”Energetska obnova zgrade Gimnazije Petra Preradovića na adresi Trg bana Josipa Jelačića 16, Virovitica KK.04.2.1.03.0050” sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nositelj projekta je Gimnazija, uz znatnu financijsku potporu osnivača, Virovitičko-podravske županije, a projekt su napisali djelatnici VIDRA-e, Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Posrednička tijela na projektu su: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je ujedno i partner na projektu.

vidljivost Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content