SAT KODIRANJA Učenici OŠ J. Kozarca Slatina sudjelovali na radionici Olivera Jukića

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina održana je radionica ”Sat kodiranja”, kojoj je cilj popularizirati programiranje i tehnologiju među učenicima. Predavač je bio Oliver Jukić, vršitelj dužnosti dekana Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Sat kodiranja organizirali su učiteljica Matematike Anita Jukić, učitelji Informatike Tomislav Bošnjak i Andrea Granjaš, te učitelj Tehničke kulture Stevan Radijevac.

Izrezak..ččč Izrezakmmkkk

”Sat kodiranja” globalni je pokret koji uključuje desetke milijuna učenika u više od 180 zemalja. Sat kodiranja jednosatni je uvod u računarstvo, osmišljen za demistifikaciju kodiranja i kao dokaz da svatko može naučiti osnove kodiranja. Svaki učenik trebao bi imati priliku naučiti informatiku, što pomaže njegovanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Počevši rano, učenici će imati temelj za uspjeh u karijeri u 21. stoljeću.

Izrezakkklll

Ove godine ”Sat kodiranja” obilježava se u tjednu od 3. do 9. prosinca, a u OŠ Josipa Kozarca Slatina održan je 7. prosinca. Učenici OŠ Josipa Kozarca proveli su edukativan sat i s lakoćom riješili sve programerske prepreke koje su im se našle na putu. Na završetku ovog edukativnog sata učenicima su podijeljeni prigodni certifikati i bedževi. (www.icv.hr, adf, aj, Foto: T. Kolarić)

Izrezakjukić Izrezakggff

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content