Slatinska Udruga “Vretenac” predstavila se na kampu Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama

Od 5. do 7. prosinca Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama održao je Kamp u Tuheljskim Toplicama na kojemu je sudjelovalo 107 članova iz 26 od 32 udruge članice saveza.
Kamp se odvijao u sklopu trogodišnjeg programa (2017.-2020.) ”II-Kvalitetna edukacija udruga – put u nove izazove” pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina na Kampu su predstavljali Patricija Karaman, Julijana Pavlešić, Matej Teglović, Jelica Hržina, te Jadranka i Filip Horvat.

Osim brojnih predavanja i radionica na kojima su članovi udruge prisustvovali, predsjednica udruge Patricija Karaman i kooridnatorica volontera Julijana Pavlešić, pred prisutnima su prezentirale rad i uspjehe koje je Udruga Vretenac postigla u tekućoj 2018. godini.

Isto tako, predsjednica udruge Patricija Karaman je za sve prisutne osobe s intelektualnim teškoćama održala radionicu pod nazivom ”Moje željeno zanimanje” na kojoj je, uz metodu razgovora, pokušala odgonetnuti koje su to prepreke s kojima se odrasle osobe s intelektualnim teškoćama susreću pri izboru željenog zanimanja, a kasnije i prilikom zapošljavanja.

Zadnji dan Kampa, predstavništvo udruge sudjelovalo je na redovnoj sjednici Skupštine Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama, a Patricija Karaman je prisustvovala i sjednici Glavnog odbora istoimenog saveza. (www.icv.hr, adf, Foto: Udruga Vretenac)

[g-gallery gid=”496707″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content