ŠPIŠIĆ BUKOVICA Okusi Božića, brojni izlagači i Moto Mrazovi na 4. Božićnom sajmu

Špišić Bukovicom danas je zavladalo predblagdansko raspoloženje i božićni duh. Ispred Društvenog doma na 4. Božićnom sajmu uživali su svi uzrasti, od najmlađih do najstarijih. Pravi blagdanski ugođaj stigao je na motorima, kojima su se dovezli Moto Mrazovi MK “Alka” Špišić Bukovica. Veseli i raspoloženi Moto Mrazovi i ove su godine dijelili poklone onima koji su im se najviše veselili – uzbuđenim mališanima, a nakon toga su i zaplesali sa svojim obožavateljima.

IMG 0301

Raspoloženje i uživanje upotpunila je bogata sajamska ponuda te su posjetitelji uživali u raznim delicijama. Bilo je tu kuhanog vina, kobasica, lepinja, ušećerenih jabuka, pogačica s čvarcima i raznih kolača, a za uživanje u okusima Božića pobrinule su se udruge iz Špišić Bukovice, Udruga vinogradara i voćara Sv. Ivan, Udruga umirovljenika, Udruga hrvatskih branitelja i Zajednica žena “Katarina Zrinska”, kao i Udruga žena “Bukovčanke” koje su za ovu prigodu izradile i božićne ukrase kojima su djeca kitila bor.

IMG 0319

Sajam je i ovoga puta održan u organizaciji Općine Špišić Bukovica, a u božićnom ugođaju uživao je i načelnik Hrvoje Miler. Ove godine na sajmu je bilo čak 24 izlagača, a ponuda je bila veoma kvalitetna i raznovrsna, od raznih božićnih rukotvorina do sira, salate, kolača, kao i proizvoda od meda i šljiva.

IMG 0453

Slasne i zdrave suhe šljive i ove godine pronašli smo na štandu kod Ante Ilića iz Velike Črešnjevice koji se šljivarstvom, kao i pčelarstvom bavi već 10-ak godina. – Ove godine u ponudi imamo tri vrste meda, pelud, propolis, suhe šljive i domaći pekmez – kaže nam Anto I. koji obrađuje 500 stabala na hektar šljivika gdje ubere gotovo 15 tona šljiva od kojih priprema ukusne i zdrave suhe šljive, ali i pekmez.

IMG 0428

Treću godinu na sajmu svoje radove predstavlja i Iva Špegelj čiji je izložbeni štand bio u pravom božićnom duhu – pun blještavila, boja i šljokica. – Osim borića, vjenčića i topiarya, ove godine sam napravila i božićne rajfiće, kao i sliku Grincha – kaže Iva, koja je ubrzo ostala bez očaravajućih i zanimljivih rajfića. Kako je to sve izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji. (www.icv.hr, Foto: Ž. Đaković Leš)

IMG 0470

[g-gallery gid=”495885″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content