TJEDAN DANA DO BOŽIĆA Bogata ponuda ukrasa, krenula veća blagdanska sniženja

Polako se približavamo najradosnijem blagdanu zbog kojega je prosinac najdivniji mjesec u godini. Svakim danom sve smo bliže, svaku nedjelju još jedna svijeća više.

Sve je nekako uzburkano, dinamično kako na ulicama gradova, tako i u našim srcima. Sav taj metež koji uzrokuju pripreme za Božić, nabavka namirnica, osmišljavanje menija za Badnju večer i za Božićni ručak, čišćenje kuće, dekoriranje kuće, izrada kolača pa opet čišćenje kuće i konačno ono najdivnije – kupnja poklona.

IMG 20181218 114302 Custom

Bez umanjivanja, uživamo u dekoracijama, božićnim svijetlima, okićenim trgovima, jaslicama, malim i velikim kuglicama, raznim ukrasima, a odnedavno nam pažnju plijene i pametne lampice. Sve to treba pripremiti do Božića (uza sve drugo što treba pripremiti: izvaditi iz ormara božićne veste, pripremiti ukrase za kosu s rogovima soba, crvene nosiće, kuglice, kolače, francusku salatu, novi tepih – sve).

LAMPICE I DALJE HIT

IMG 20181218 113407 Custom

Dakako, ne smijemo zaboraviti dekoracije za bor. Prošećete li se okićenim trgovima za vrijeme adventa nećete ništa krivo učiniti ako poželite takav ugođaj i kod sebe doma, u pidžami, pod dekicom sa kuhanim vinom ili vrućom čokoladom u ruci. Za potpuni događaj nikada nema dovoljno lampica i svijeća, nikada nema dovoljno dekoracija. Od ponude koja se nudi, sjaje nam oči toliko da se ponekad i teško odlučiti što bi smo kupili. U donošenju odluke često sudjeluje i cijena.

IMG 20181218 113725 Custom

Na pitanje što Virovitičani najviše kupuju, saznajemo da najviše kupuju lampice, ali ne kao prije. Prodavač s kojim smo razgovarali žalosti se i kaže kako su ljudi postali tužni i umorni, čak i za vrijeme Božića, kao da je zavladala neka melankolija. Na virovitičkoj tržnici mogu se pronaći razne dekoracije – u prosjeku, najskuplje lampice su oko 200 kuna za 20 metara. Proizvođači svake godine dodatno prošire ponudu pa tako možemo pronaći lampice koje na kraju trakice imaju kugle u kojima svijetle lampice. Uz to, nudi se i manji ili veći svjetleći sob koju vuče saonice. Cijena soba je 200 kuna ili, ovisno o veličini, više. Hit je i svjetlosni lanac koji košta oko 120 kuna, za dužinu od 6 metara. U prodaji su i ukrasna drvca na čijim krajevima su maleni svjetleći cvjetići. Za manje svjetleće drvce morat će te izdvojiti oko 70 kuna, dok za veliko oko 120 kuna.

IMG 20181218 113737 Custom

SNIŽENJA DO 80 POSTO

Na tržnici se mogu pronaći i razne dekoracije, odnosno ukrasi za bor. Među već viđenim raznim kuglicama, mašnama i šarenim trakama ističu se licitarska srca. Jelka okićena crvenim licitarskim srcima prošle godine bila je apsolutni hit jer svojim izgledom i bojom predstavlja ljubav prema bližnjima.

IMG 20181218 113419 Custom

Suprotno tome, u trgovačkim centrima, cijena lampica i dekoracija je potpuno drugačija. Već sada je, zbog konkurencije krenulo sniženje pa čak i do 80%. Tako ćete za 200 LED lampica izdvojiti 40 kuna, a za lampice u lancu od 15 metara, 250 kuna. Ako ste ljubitelji svjetlosne mreže koja se često stavlja u prozore, za 160 lampica u mreži izdvojit će te 170 kuna.

lam pice Custom

Naravno, uvijek može jeftinije ako se dogodi da baš „upecate“ neko dnevno sniženje ili rasprodaju. Bez obzira koje god lampice odaberete, budite oprezni i imajte na umu da su upaljene lampice čest uzrok požara za Božić pa ih uvijek držite „na oku“.

(www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content