Tomislav Tolušić: U petak ćemo potpisati ugovore za izgradnju 130 vrtića diljem Hrvatske, u mjestima koja ga nikada nisu imala

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, gostovao je u „Temi dana“ HRT-ovog Dnevnika. Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić kazao je da se iz fondova Europske unije ulažu ozbiljni novci u zdravstveni sustav, u dogradnju i izgradnju bolnica, piše hrt.hr.

– Ulaže se i u sve one destinacije u Slavoniji koje imaju turistički potencijal, ali ih ne možemo razvijati kada nemamo novac za infrastrukturu. Obećali smo 2,5 mlrd. eura do kraja mandata, od 10 koje imamo na raspolaganju. Bit ćemo još uspješniji iduće godine. Drago mi je da, bez obzira na nas ministre iz Slavonije, gospodin Plenković ima osjećaja za Slavoniju i to vjerojatno više nego pola onih koji su do sada pričali o Slavoniji, ali ništa nisu poduzimali – izjavio je između ostalog Tolušić.

Potom je na primjeru Virovitičko-podravske županije govorio koliko se ondje ulaže te je nabrojao nekoliko projekata za koje je rekao da stvaraju novu perspektivu za razvoj tih područja i ostanak mladih ljudi.
Na pitanje što poljoprivrednici mogu očekivati iduće godine Tolušić je rekao da će ministarstvo poljoprivrede i Vlada raspisati 100% natječaja. U 2020. godini ministarstvo poljoprivrede nema što raspisivati. Danas smo na 89% raspisanih natječaja, na oko 60% ugovorenih i oko 28% isplaćenih.

Kazao je i da su sve Vlade do sada pomagale stočarstvu, ali nisu na pravi način vodile brigu u vezi s tim. Radimo strukturirano, dodaje Tolušić i naglašava da se stočarima daje prednost i kroz zakone o poljoprivrednom zemljištu i kroz program ruralnog razvoja.

– Učinit ćemo sve da stočarstvo, koje je kraljica poljoprivrede, podignemo na prave noge i vratimo na tokove na kojima je trebalo biti odavno – istaknuo je.

Ministar poljoprivrede istaknuo je i da će u petak njegovo ministarstvo potpisati ugovore za izgradnju 130 vrtića. Radi se o mjestima koja uglavnom nikada nisu imala vrtić. (www.hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content