U Kuriji Janković održana radionica u okviru izrade Akcijskog plana razvoja cikloturizma za područje Virovitičko-podravske županije

U Kuriji Janković danas (petak) održana je radionica u okviru izrade Akcijskog plana razvoja cikloturizma za područje Virovitičko-podravske županije. Ova aktivnost dio je projekta EuroVelo13 Gap koji provodi Virovitičko-podravska županija unutar Interreg V-A programa Mađarsko – hrvatske suradnje za razdoblje 2014. – 2020. Uz Županiju kao nositelja, partneri na projektu su Grad Barcs iz Mađarske i Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Vrijednost projekta je gotovo 2 milijuna kuna, a jedan od specifičnih ciljeva projekta je unaprjeđenje biciklističke infrastrukture koja nedostaje na ruti EuroVelo13 kako bi se stvorila cjelovita i atraktivna cikloturistička destinacija na obje strane rijeke Drave.

IMG 20181214 100743 Fotor

– Cilj je povezati tu prekograničnu regiju koju spaja Drava, da i njihovi cikloturistički sadržaji i naši budu objedinjeni te otkriti što konkretno treba napraviti u našoj županiji da bi cikloturisti počeli dolaziti. Također, u procesu je brendiranje staza biciklistička na području županije kroz brend Panonske biciklističke stanice jer naša je županija raznovrsna, imamo Slavoniju, Podravinu, Bilogoru, Papuk i Dravu – istaknula je Mateja Cah iz Razvojne agencije Vidra te dodala kako se u sklopu projekta provodi izgradnja i nadogradnja Kurije Janković kako bi stvorili dodatne sadržaje za cikloturiste.

IMG 20181214 100748 Fotor

– Riječ je o sadržajima koje cikloturisti mogu koristiti nakon što odvoze rutu jer će imati prostor za smještaj bicikala, unutarnju servisnu stanicu, prostor za pranje odjeće, ali i wellness te vinski bar za kasnije opuštanje – dodala je M. Cah.
Glavna svrha akcijskog plana je operacionalizacija strateških dokumenata, prije svega operativnog plana razvoja cikloturizma od 2017. do 2020. godine koji je izradio Cikloprom.

– Fokus nam je unaprijediti infrastrukturu, a naravno nadalje je poanta i unaprijediti sve prateće usluge koje cikloturisti trebaju. To je u prvom redu smještaj koji je prilagođen cikloturistima, onda jednako tako i promidžba. Smatramo da će se dobrom promocijom moći napraviti velike stvari, odnosno da će se utjecati na ciljano područje gdje se nalazi naša cikloturistička potražnja – rekao je voditelj projekta Božidar Jaković iz Visoke škole Virovitica.
IMG 20181214 100800 Fotor

-Cilj današnje radionice bio je predstaviti analizu stanja, odnosno da vidimo što to mi sve imamo na području naše županije vezano uz cikloturizam, a isto tako usmjeriti se na planski dio dokumenta, odnosno vidjeti koje će to biti relevantne aktivnosti za provedbu do 2023. za razdoblje na koje je usmjeren ovaj akcijski plan. 2020. plus 3 godine, dakle tri godine je vrijeme još u kojem se mogu provoditi još svi neki projekti za unaprjeđenje cikloturizma na ovome području. Fokus akcijskog plana je ruta Eurovelo13, koja ide uz rijeku Dravu – dodao je B. Jaković istaknuvši kako je, što se tiče biciklističkih staza i cestovnih ruta, dosta toga napravljeno.

– Mislim da je glavna naša svrha sada da se to poveže u jednu jedinstvenu cjelinu, da se složi jedan vizualni identitet koji će biti prepoznatljiv na tržištu. Generalno su nam staze uredu, dosta je toga napravljeno, a sada to treba sve sistemski posložiti – zaključio je B. Jaković. Radionicu je vodio Juraj Randelj asistent na Visokoj školi u Virovitici. (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić)

IMG 20181214 101003 Fotor

[g-gallery gid=”497402″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content