U ponedjeljak, 10. prosinca počinju radovi na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini

foto: K. Toplak

U ponedjeljak, 10. prosinca, s početkom od 10,00 sati, označit će se početak radova na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini, u Kolodvorskoj ulici 8.

Tako će do 1. srpnja iduće godine, ukupno 11 novih ureda za nove i mlade poduzetnike, biti predstavljeno i dano im na korištenje u obnovljenom Poduzetničkom inkubatoru u Slatini. Nedavno je naime, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpisao ugovore o radovima i nadzoru na Poduzetničkom inkubatoru u Slatini. Ugovori su potpisani s tvrtkom Građenje Marković iz Slatine (vrijednost 8.670.570 kuna za rekonstrukciju i prenamjenu stare zgrade Doma zdravlja u Slatini), te s tvrtkom Trinas projekt iz Osijeka za stručni nadzor u vrijednosti 171.250 kuna.

Projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije obuhvaća gradnju dva nova poduzetnička inkubatora u Pitomači i Orahovici, koji se već grade, te poduzetnički inkubator u Slatini koji će se nalaziti u staroj zgradi Doma zdravlja.

foto: K. Toplak

Nakon završetka ovog projekta, u sastavu Virovitičko-podravske županije bit će četiri poduzetnička inkubatora s ukupno 63 poslovna prostora (48 u inkubatorima u Slatini, Orahovici i Pitomače, te već 15 postojećih u Virovitici), čijim stanarima, Virovitičko-podravska županija plaća smještaj.

U Virovitici je poduzetnički inkubator koji već godinama uspješno radi, a budući, u Slatini, Orahovici i Pitomači, predstavljat će značajan vjetar u leđa mladim poduzetnicima. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć grada Orahovice i Općine Pitomača.

(www.vpz.hr)