U Zavodu za javno zdravstvo provedena edukacija edukatora u projektu „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“

Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije provodi aktivnosti u okviru novoga projekta pod nazivom „Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti“ (kojega financira Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske).

Cilj je projekta osnaživanje samozaštitnih kapaciteta mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmacija njihova zdravlja. Provodit će se u nekoliko faza tijekom 2018. i 2019. godine, i to kroz niz raznolikih preventivnih aktivnosti. Svrha je projekta u prvoj fazi educirati edukatore iz savjeta mladih kako bi oni potom među ostalim mladima u našoj županiji provodili daljnje aktivnosti usmjerene osnaživanju mladih u donošenju ispravnih i zdravih odluka u životu.

IMG 6048
Foto: K. Toplak

Slijedom toga, u petak 07. prosinca 2018. godine u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održana je edukacija edukatora u ovome projektu, a to su savjeti mladih iz Virovitičko-podravske županije kao suradnici u projektu (Savjet mladih Virovitičko-podravske županije, Gradski savjet mladih Virovitica i Gradski savjet mladih Slatina). Predavači u edukaciji bili su vrsni domaći stručnjaci, u prvom redu izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a uz njih i stručnjaci iz Virovitičko-podravske županije, profesor psihologije Siniša Brlas, prim. mr. sc. dr. Miroslav Venus i mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped.

Teme su obuhvatile rizična ponašanja mladih kao što su kockanje, ovisnost o drogama, prekomjerno pijenje alkohola i pušenje. Nakon ove edukacije nastavlja se ciklus specifičnog educiranja mladih edukatora radionicama koje će provesti Udruga „Veranda“ kao partner Zavodu u projektu. (www.icv.hr, sb)

[g-gallery gid=”495567″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content