UDRUGA DISTROFIČARA VIROVITICA Odobreno im više od 400 tisuća kuna za provedbu programa

U Zagrebu je 3. prosinca ministrica Nada Murganić uručila Anđelki Bistrović-Nastić, predsjednici Udruge distrofičara Virovitica zaključeni Ugovor Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kojim se osiguravaju financijska sredstva za provedbu Prve godine Trogodišnjeg programa pružanja osobne asistencije osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta za razdoblje od 2019. do 2021. godine.

Ovim Ugovorom već 13. godinu kontinuirano Udruga distrofičara Virovitica svojim projektima osigurava usluge osobne asistencije za pet članova Udruge, koji žive u selima Orešac, Korija, Lozan i Pitomača. Zbog teškog stupnja invaliditeta i potpune ovisnosti u svakodnevnom zbrinjavanju, za troje korisnika je odobrena asistencija sa punim radnim vremenom asistentice.

Capture1 Custom
foto: čitatelj

Usluge osobne asistencije su najbolji način pomaganja osobama s najtežim invaliditetom jer se pružaju u domu korisnika u vrijeme i na način kako korisniku odgovara. Takvim pristupom i načinom pružanja socijalnih usluga, pogotovo u ruralnim područjima, korisnicima se olakšava svakodnevni život i poboljšava njegova kvaliteta.

Ovim putem Udruga distrofičara Virovitica zahvaljuje Ministarstvu na razumijevanju i odobrenim financijskim sredstvima za provedbu Prve godine Programa u iznosu od 428.212 kuna.

(www.icv.hr, ab)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content