UHBDDR Duga Međa 5. siječnja priprema tradicionalnu 8. Kobasijadu

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata Duga Međa u prvim danima Nove 2019. godine poziva sve ljubitelje domaće, zdrave hrane da im se pridruže na lokaciji ispred njihovog mjesnog doma u velikoj i prepoznatljivoj manifestaciji i radionici zdrave prehrane. Riječ je, dakako, o 8. Kobasijadi u Dugoj Međi koja će biti održana 05. siječnja 2019. i u sklopu koje je organizator pripremio prije svega natjecanje za najukusnije kobasice koje će ocijeniti stručno povjerenstvo na čelu s provjerenim majstorom suhomesnatih proizvoda, Vladimirom Plešom iz Orahovice.

0801kobasijada5

-Pozivamo sve proizvođače kobasice da se odazovu ocjenjivanju, jer prije svega ovo je zajedničko druženje, a svatko od natjecatelja će ponešto ponijeti kući i nečim biti nagrađen. Proizvođači svoje uzorke mogu dostaviti 03. i 04. siječnja od 14 do 19 sati u naš dom u Dugoj Međi, a sve ostale informacije dostupne su na broj mobitela 098/908 2682. Za sve sudionike osigurana je hrana i piće, bit će pripremljeno veliko ložište gdje će si svi nazočni moći i sami ispeći kobasicu, slaninu i druge proizvode. Početak Kobasijade je 05.siječnja u 12:00, a proglašenje u 14:00 sati. Također, predstavit ćemo i druge prehrambene delicije, bit će tu topljenja čvaraka, neizostavni masni kruh s mljevenom paprikom, domaćih slastica poput lepinja, krofni, salenjaka i drugo. Svi nazočni moći će i kušati i vina naših domaćih vinara sa šireg područja. Tijekom cijelog dana i večeri nazočne će zabavljati TS Kontra. Kako smo mi udruga hrvatskih branitelja, pozivamo sve hrvatske branitelje da nam se pridruže, kako svojom nazočnošću, tako i kao proizvođači kobasica jer cilj ove priče je uz prezentaciju domaće hrvatske, slavonske prehrane, okupljanje i druženje hrvatskih branitelja – kaže dopredsjednik UHBDDR Duga Međa Mirko Bušljeta.

0801kobasijada7

Da je Kobasijada u Dugoj Međi već nadaleko i naširoko poznata i priznata, pokazuje i činjenica kako je nekoliko udruga iz Osijeka organiziralo paket putovanja na Kobasijadu u Dugu Među i dolaze s nekoliko autobusa.

Suorganizator manifestacije je udruga HVIDR-a Orahovica, a pokrovitelji su Ministarstvo hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravska županija i Općina Zdenci. (www.icv.hr, vg)
48901023 2175736202489140 1706000510785421312 n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content